ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας για τις κινητοποιήσεις της Τρίτης

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει ως νέο ό,τι πιο παλιό και αποτυχημένο έχουμε ζήσει στην εκπαίδευση. Εντείνει τους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, βάλλει κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Δημιουργεί ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, αυστηροποιούνται τα κριτήρια προαγωγής και απόλυσης, καταργείται η ενισχυτική διδασκαλία του Ιουνίου.

Επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων που, όταν εφαρμόστηκε, οδήγησε σε τεράστια αύξηση της μαθητικής διαρροής, σε τραγικά παιδαγωγικά αποτελέσματα, σε οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών.

Επιχειρείται ένας απόλυτος αναχρονισμός με την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής. Πρόκειται παιδαγωγικά για μία αντιεπιστημονική επιλογή που θα οδηγήσει στον κοινωνικό στιγματισμό εφ’ όρου ζωής των μαθητών που βρίσκονται σε μία ευαίσθητη ηλικία.

Επιχειρείται να αυξηθεί ο αριθμός των Προτύπων σχολείων. Οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης περί «αριστείας» οδηγεί σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία δύο κατηγοριών.

Προειδοποιούμε πως αυτή είναι μόνο η αρχή! Θέλουν ένα σχολείο φτηνό για το κράτος και ακριβό για το λαό. Θέλουν σχολεία με διαφορετικά προγράμματα σπουδών, με χρηματοδότηση από τους δήμους, με επιλογή σχολείου μέσω voucher, με καθηγητές με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα προσλαμβάνονται και θα απολύονται από managers.

Επαναφέρουν την τιμωρητική αξιολόγηση – χειραγώγηση που ο αγώνας των εκπαιδευτικών ακύρωσε. Θέλουν εκπαιδευτικούς με σκυμμένο κεφάλι, φοβισμένους και υπάκουους να υλοποιούν τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια. Ατομική αξιολόγηση, εξωτερική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση σχολείων έρχονται να προστεθούν στην προσπάθειά τους να διαλύσουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Τιμωρούν τους αναπληρωτές αντί να παρέχουν κίνητρα, ώστε να διευκολύνουν το έργο τους. Ρίχνουν την ευθύνη των ελλείψεων του κράτους σε υποδομές, σχεδιασμό, χρηματοδότηση και διορισμούς στον κάθε αναπληρωτή εκπαιδευτικό που προσπαθεί να επιβιώσει.

Η τροπολογία – ντροπή για τις κάμερες και η έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών αποκάλυψε σε όλη την κοινωνία το αποκρουστικό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την απόσυρση και τη μη ψήφιση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, μαζικούς διορισμούς, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας Εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Ν.Δ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ΣΕ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/6, ώρα 11:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ