ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σειρά παρεμβάσεων στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου σχεδιάζει η δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας σε εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων επαγγελματιών της πλατείας αλλά και στη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Οπως τόνισε στη συνάντηση ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή αναμένεται να καταθέσει εντός των επομένων ημερών πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση των απαραίτητων παρεμβάσεων με το ποσό των 500.000 €.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της δημοτικής αρχής η πλατεία θα κατέβει στο ύψος των πεζοδρομίων, κερδίζοντας σαφώς αρκετά τετραγωνικά μέτρα αφού θα αφαιρεθούν ράμπες και σκαλοπάτια. Επιπλέον ο δήμος θα κατασκευάσει σκέπαστρα για όλα τα καταστήματα που βρίσκονται γύρω από την πλατεία, ενώ ανάλογα με τα τετραγωνικά κοινόχρηστων χώρων που δικαιούται το κάθε κατάστημα θα γίνει και η κατανομή του νέου χώρου που θα προκύψει μετά την ανακατασκευή.

Στο χώρο της πλατείας θα φυτευτούν κάποια δένδρα τα οποία δεν θα γίνονται πολύ ψηλά και ούτε θα φιλοξενούν πουλιά, γύρω από τα δένδρα θα τοποθετηθούν παγκάκια, θα δημιουργηθούν παρτέρια πράσινου, ενώ κοντά στη σημερινή πιάτσα των ταξί θα στηθεί μικρό συντριβάνι.

Στη σκέψη είναι η μετακίνηση του περιπτέρου που βρίσκεται στη συμβολή της πλατείας με τον πεζόδρομο Αγίας Παρασκευής, ενώ κατά τη σύνταξη της μελέτης του έργου αναμένεται να ληφθούν υπόψη και προτάσεις που θα γίνουν από εκπροσώπους των φορέων και των επαγγελματιών.

Για το θέμα θα ενημερωθούν οι παρατάξεις ώστε να υπάρξει απόφαση για την κατάθεση της πρότασης κατά τη διάρκεια της δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τετάρτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ