ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΚΚΕ-ΚΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα γραφεία του κόμματος μέλη της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ και το ΤΣ Λάρισας της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Λαμπρούλη εκδήλωση με ομιλητές τον Παναγιώτη Κατηφέ, υπεύθυνο του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ Κατά των Ναρκωτικών, και τη Λήδα Μαλάμη, μέλος του Τμήματος, ενώ νωρίτερα στον ίδιο χώρο διοργανώνεται τουρνουά μπάσκετ.

«Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η πανδημία του κορονοϊού έφερε στο προσκήνιο με εκκωφαντικό τρόπο τα αδιέξοδα και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, του συστήματος της αδικίας και εκμετάλλευσης, που παράγει, διαφημίζει και προσφέρει απλόχερα ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να “ναρκώνει” τη σκέψη, να “καταστέλλει” το μυαλό και τη ζωή…», ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρία Κωστούλα μέλος του Τομεακού Γραφείου Λάρισας του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η χρήση ουσιών αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο.

«Επιβεβαιώνεται ότι η χρήση και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά δεν είναι ούτε “αρρώστια” ούτε “ατομική επιλογή”, αλλά κοινωνικό φαινόμενο. Επηρεάζεται από τις αλλαγές των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, εξελίσσεται, παίρνει νέα χαρακτηριστικά», τόνισε η κ. Κωστούλα, έχοντας στο πλευρό της και την Λαζαρέτα Ιωαννίδου, μέλος του Τομεακού  Συμβουλίου Λάρισας του ΚΝΕ.

«Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν πρόκειται να συμβιβαστούν ποτέ με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την περιθωριοποίηση ενός μέρους του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τις θέσεις μας, να μας παρουσιάσουν σαν “ντεμοντέ”, γιατί πολεμάμε την υποταγή, το συμβιβασμό και τη νάρκωση, δεν θα υποχωρήσουμε.

Το ΚΚΕ θα καλεί πάντα το λαό και τη νεολαία να παλεύουν με καθαρό μυαλό ό,τι ρημάζει τη ζωή τους. Να ονειρεύονται μια νέα κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, με ελεύθερους ανθρώπους, όπου καθένας θα μπορεί να βιώνει τα όνειρά του αληθινά και όχι να ζει, μέσω ουσιών, χίμαιρες που καταλήγουν στην καταστροφή του ίδιου, αλλά και όλης της κοινωνίας», κατέληξε η κ. Κωστούλα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ