ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΛΜΕ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με σειρά δράσεων που περιλαμβάνουν επαφές με φορείς, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων απαντούν οι εκπαιδευτικοί στις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, που όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου «αλλάζουν ριζικά χωρίς διαβούλευση κι ερήμην του εκπαιδευτικού κόσμου τα ωρολόγια προγράμματα εξοβελίζοντας από το δημόσιο σχολείο ολόκληρους κλάδους εκπαιδευτικών και διδακτικά αντικείμενα».

«Το Υπουργείο Παιδείας με τις αποφάσεις του για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα οδηγεί στην υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των ειδικοτήτων ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων)  από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» ανέφερε ο προεδρεύων στην ΕΛΜΕ Αθ. Φούντας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση αντί να λύνει δημιουργεί νέα προβλήματα στην εκπαίδευση».

«Οι ρυθμίσεις του υπουργείου φανερώνουν το πώς αντιλαμβάνεται και πόσο υπολογίζει η κυβέρνηση την εκπαιδευτική κοινότητα», σημείωσε οκ. Φούντας, ενώ από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κλάδου των Καλλιτεχνικών Ευτυχία Λάνταβου στάθηκε ιδιαίτερα στον εξοβελισμό των Τεχνών από το σχολείο.

«Ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο στα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και στο πολιτιστικό υπόβαθρο της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας», τόνισε η κ. Λάνταβου, με τον εκπρόσωπο του κλάδου των Οικονομικών και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Δημήτρη Παπαδόπουλο να μιλά για διάλυση του σχολείου και ανατροπές στις ζωές χιλιάδων εκπαιδευτικών.

«Ανατρέπονται οι ζωές συναδέλφων, ενώ το σχολείο διαλύεται και διαμορφώνεται μια δεξαμενή ανθρώπων που αύριο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη οι εκπαιδευτικοί θα έχουν σειρά επαφών με φορείς (ΔΣΛ, Επιστημονικές Ενώσεις, Ενώσεις Γονέων κλπ.) ζητώντας τη στήριξή τους, ενώ την Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 15.00 θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία στο Βαθμολογικό Κέντρο της Λάρισας (8ο Γυμνάσιο) και αποχή από τη διαδικασία της βαθμολόγησης των γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στο πλαίσιο των δράσεων ακολουθεί μετάβαση με λεωφορείο (ναυλωμένο από την ΕΛΜΕ) στην Αθήνα και συμμετοχή στην Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει τη Δευτέρα 29/6, στις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τετάρτη 1 Ιουλίου διοργανώνονται καλλιτεχνικά δρώμενα στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Η δράση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, με ταυτόχρονο μοίρασμα ενημερωτικού υλικού προκειμένου να γνωστοποιηθεί το πρόβλημα στην κοινωνία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ