ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΩ

Διακρίθηκε σε διαγωνισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με τις Διεύθυνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποίησε διαγωνισμό με τίτλο “Σκέφτομαι και δρω περιγράφω αυτό που ζω” θέλοντας να αποτυπώσει τα συναισθήματα των παιδιών την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Πεντακόσια έργα εστάλησαν από όλη τη Θεσσαλία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για αξιολόγηση .Διακρίθηκαν σχολεία για project σε μορφή βίντεο,  για τις εικαστικές δημιουργίες τους για τραγούδια που δημιούργησαν.  Το πρώτο βραβείο στην εκπαιδευτική βαθμίδα νηπιαγωγείο έλαβε η μαθητική ομάδα νήπιων – προνηπίων απο το νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ της κυρίας Λητώς Τσακίρη Παπαθανασίου .

Οι μικροί μαθητές  σε συνεργασία  με τη συγγραφέα  και με τη φιλική συμμετοχή της μουσικού Ελένης Σαμαρίνα,  προετοίμασαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής τους διδασκαλίας ένα τραγούδι με προτάσεις για  ασφαλές νέο ξεκίνημα. Την ερμηνεία τους έντυσαν με όμορφα εικαστικά τα οποία φιλοτέχνησαν με χαρά τα παιδιά και πάνω τους κατέγραφαν τους κανόνες ασφαλείας έναντι της πανδημίας  έτσι  δημιουργήθηκε το βίντεο του τραγουδιού τους.

Ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Δοδοντσάκης έκανε την τελική επιλογή των έργων και βράβευσε όλα τα διακριθέντα σχολεία προσφέροντας στους μαθητές εκτός από επαίνους και προσωπικά δώρα  σαν ανάμνηση της όμορφης αυτής συμμετοχής τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ