(Χ)ΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΕΛΗΞΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Αυλαία για το ειδικό πρωτάθλημα των play out με την ΑΕΛ να υποδέχεται την Ξάνθη που καιγόταν για βαθμούς παίζοντας την παραμονή της στην κατηγορία, σε ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ, με τους «βυσσινί» να εμφανίζονται καλύτεροι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν με την έναρξη της αναμέτρησης και μόλις στο 2ο λεπτό ο Ντε Αμορίμ έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Κρίστινσον σε ετοιμότητα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ η απάντηση των «βυσσινί» ήρθε στο 8’, όταν ο Τόρζε έπιασε του σουτ έξω από την περιοχή, με τον Αμπάντ να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο δραστήριος Τόρζε απείλησε λίγο αργότερα και με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να περνά άουτ (11’), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να δημιουργούν κινδύνους μπρος στις δύο εστίες, με εξαίρεση ένα σουτ εκτός περιοχής του Κοβάτσεβιτς στις καθυστερήσεις, που μπλόκαρε ο Κρίστινσον.

Με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ πίεσε για να ανοίξει το σκορ και στο 59’ το σουτ του Κοβάσεβιτς για λογαριασμό της Ξάνθης κόντραρε στην άμυνα (υπήρξαν διαμαρτυρίες αδίκως για χέρι), οι «βυσσινί» βγήκαν στην κόντρα, αλλά η κεφαλιά του Βινίσιους πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, στην καλύτερη φάση του ματς.

Στο 61’ καταγράφηκε νέα καλή στιγμή για τους παίκτες του Μ. Γρηγορίου, όταν ο Σετσέροβιτς έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας μετά το γύρισμα του Μιλοσάβλιεβιτς, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ και στο 66’ νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον Τόρζε, μπλόκαρε ο κίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 83’ φάουλ σε επικίνδυνη θέση για λογαριασμό της Ξάνθης σήμανε συναγερμό στα καρέ της ΑΕΛ, με τον Κοβάσεβιτς όμως να εκτελεί πάνω στο τείχος, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα (93’) ο Φιλίπ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Άμπαντ με δυνατό μακρινό σουτ, με τον πορτιέρε της Ξάνθης να απομακρύνει σε κόρνερ.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, ενώ το ίδιο αποτέλεσμα καταγραφόταν και στο Περιστέρι με τον Πανιώνιο να αποχαιρετά την κατηγορία.

Όσο για την ΑΕΛ κρατά το καλό διάστημα του δευτέρου μέρους και το μήνυμα στις φανέλες για την Αγιά Σοφιά, με τους Ακρίτες να έχουν να θυμούνται την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε στο FC ARENA με τον ύμνο του… ΠΑΟΚ αλλά και γνωστό τραγούδι που πρωταγωνιστεί στις ανακοινώσεις των δύο ΠΑΕ!

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Φιλίπ, Μπέρτος, Ζίζιτς, Μάρκοβιτς (83′ λ.τ. Μιχαήλ), Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς (76′ Λουφάκης), Σεσέροβιτς, Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (84′ Κάστρο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (89′ Σόσα), Στάρτζεον, Γκαργκαλατζίδης (70′ Φοσέ).

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT

Με την ολοκλήρωση του ειδικού πρωταθλήματος η ΑΕΛ κατατάσσεται 9η με 36 βαθμούς, απευθείας υποβιβάζεται ο Πανιώνιος, ενώ αγώνα μπαράζ με τον 2ο της SL 2 θα δώσει η ομάδα της Ξάνθης.

Αναλυτικά η βαθμολογία έχει ως εξής:

  1. Αστέρας 43
  2. Ατρόμητος 42
  3. ΑΕΛ 36
  4. Λαμία 35
  5. Βόλος 31
  6. Παναιτωλικός 29
  7. Ξάνθη 24 (μπαράζ)
  8. Πανιώνιος 23 (υποβιβασμός)

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Fosonline.gr

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ