ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ

Την κατασκευή ράμπας ώστε να απολαύσουν αυτόν τον πανέμορφο χώρο και άτομα με κινητικά προβλήματα ζητά ο γνωστός οδοντίατρος Μ. Κατσουράκης

Την κατασκευή ράμπας που θα επιτρέπει την πρόσβαση στην πλατεία του Μεταξοχωρίου ζητά με ανάρτησή του ο γνωστός οδοντίατρος και λάτρης της περιοχής Μιχάλης Κατσουράκης απευθύνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή και στο δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα. Στην ανάρτηση του αναφέρει:

“Το Μεταξοχώρι είναι ένα πανέμορφο χωριό – προάστιο της Αγιάς. Είναι γνωστό πανελλαδικά γιατί έχει και ιστορία και πανέμορφη φυσική ομορφιά με τα πλατάνια του, τις πηγές του τα πανέμορφα αρχοντικά του. Πολλοί καλλιτέχνες το αγαπούν και έχουν σπίτια . Το πιο ωραίο σημείο του χωριού είναι η πλατεία του . Με πλατάνια βρύσες , με το αναψυκτήριο του. Είναι πανέμορφα να πας να απολαύσεις το καφεδάκι σου στην πλατεία αυτή. Και το κάνει πολύς κόσμος.

Υπάρχουν όμως και μερικοί που όσο και να το θέλουν δεν μπορούν. Είναι τα άτομα με αναπηρία . Η πλατεία αυτή έχει σκαλάκια γύρω γύρω και είναι αδύνατο σε άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο να έχουν πρόσβαση. . Είναι όμως πολύ δύσκολο και για τις μαμάδες με τα καρότσια να ανέβουν ή να κατέβουν τα σκαλάκια . Και να’ταν πολλά. 5-6 σκαλάκια είναι .

Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι να φτιαχτεί μια ράμπα σε τόσο μικρή υψομετρική διαφορά; Τι κόστος μπορεί να έχει; Δεν το σκέφτηκε κανείς τόσα χρόνια ; Η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ το είχα παρατηρήσει. Άρχισα να ευαισθητοποιούμαι πριν κάποια χρόνια όταν λόγω φιλίας με κάποια άτομα με αναπηρία και τον αείμνηστο Ράλλη Τσιουλάκη κάναμε μια μελέτη για την προσβασιμότητα στη Λάρισα .

Είχαμε διαπιστώσει τότε σημαντικές ελλείψεις . Από τότε διορθώθηκαν πολλά . Αλλά και στο Δήμο Αγιάς έχω διαπιστώσει, ειδικά φέτος που τον γύρισα σχεδόν όλο ότι πολλά σημεία έχουν πρόσβαση . Είναι λοιπόν δυνατόν η πλατεία στο φημισμένο Μεταξοχώρι να μην έχει;

Απαράδεκτο δεν νομίζετε;

Κάνω έκκληση λοιπόν στο Δήμο και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο Αντωνη Γκουντάρα να το κάνει . Είναι νομίζω ντροπή για το Δήμο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ