ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (ΦΩΤΟ)

Στην Καρυά βρίσκεται από τις 10 το πρωί σήμερα Δευτέρα 17/8, συνεργείο του ΕΟΔΥ ώστε να προχωρήσει σε μία σχετικά εκτεταμένη ιχνηλάτηση στο χωριό, μετά την εμφάνιση συνολικά 5 κρουσμάτων στην ίδια οικογένεια που διαμένει στην κοινότητα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΕΟΔΥ σήμερα θα ληφθούν περίπου 70 δείγματα από επαγγελματίες του χωριού, από εργαζόμενους στην κοινότητα και από αιρετούς που ζουν στο χωριό ή ήλθαν σε επαφή με τα κρούσματα και κάποιες επαφές τους, αλλά και ένας εκπρόσωπος από κάθε οικογένεια του χωριού που ήλθε σε επαφή με την οικογένεια που μέλη της είναι θετικά στον ιό.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα με πρωτοβουλία των επαγγελματιών της Καρυάς όλα τα καταστήματα στο χωριό θα παραμείνουν κλειστά για 2 ημέρες μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιχνηλατήσεων.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γάτσας ευχαρίστησε τους καταστηματάρχες για την πρόταση τους για ένα τόσο σοβαρό θέμα και δήλωσε : «Είναι μια γενναία και υπεύθυνη απόφαση αυτή των καταστηματαρχών, ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η υγεία των κατοίκων και να περιοριστεί με κάθε τρόπο το εύρος της διασποράς του ιού.Έως ότου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και σε αναμονή έκδοσης των επίσημων αποτελεσμάτων από την ιχνηλάτηση , ζητάμε από κατοίκους και επισκέπτες να υπάρχει κατανόηση, ψυχραιμία και συνεργασία, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.  Η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενη, όπως μας έχουν ενημερώσει και ότι μέτρο θα παρθεί  θα είναι προς όφελος όλων. Χρειάζεται ατομική ευθύνη και μέτρα προστασίας από όλους μας».

Πάντως στη μικρή κοινωνία της Καρυάς κυριαρχεί η αγωνία για την εξέλιξη του ιού και το σύνολο των κατοίκων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ