«ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΥΘΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η νέα παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου «Τα αγάλματα περιμένουν», που παρουσιάζεται σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ανεβαίνει την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 21.00 στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου Ελασσόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ανεβαίνει παράσταση στον αρχαιολογικό χώρο του Πυθίου Ελασσόνας στον Όλυμπο στον χώρο που ανασκάφηκε ο Πύθιος Απόλλωνας, μαζί με άλλα αγάλματα.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού και κείμενο του Ανδρέα Φλουράκη, εμπνευσμένη από την επιχείρηση απόκρυψης των αρχαιοτήτων όλων των Μουσείων της χώρας το 1940, πραγματεύεται το ερώτημα «τι θα σώζαμε σήμερα σε περίοδο κινδύνου;» Πρόκειται για μια τολμηρή και ερευνητική καλλιτεχνική παρέμβαση στην ανίχνευση της δικής μας σχέσης με τον πολιτισμό του τόπου μας, σε μια εποχή που μας απειλούν με την αρπαγή κάθε στοιχείου που μας δένει με την αρχαία κληρονομιά μας.

Λόγω εφαρμογής των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας ο αριθμός των θεατών θα είναι περιορισμένος, ενώ είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Προπώληση εισιτηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση viva.gr και στα γραφεία του Θεσσαλικού Θεάτρου: Γεωργιάδου 53, 2ος όροφος – τηλ. 2410621209 (10:30 – 13:30).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ