ΑΚΡΙΒΗ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ…

Σχόλια της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννας Βαγενά με αφορμή την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Βουλή

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, υπήρξε ένα πολύ ενδιαφέρον στιγμιότυπο ανάμεσα στον ίδιο και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τον τουρισμό, αναφέρθηκε στην κουστωδία που συνόδευσε τον πρωθυπουργό στη Σαντορίνη για την περίφημη καμπάνια για τον τουρισμό με το ηλιοβασίλεμα.

Ογδόντα συνδαιτυμόνες, πλήθος υπουργών, συζύγων και παρατρεχάμενων. Και όλα αυτά, φυσικά, με έξοδα του κράτους, δηλαδή των φορολογουμένων, δηλαδή όλων μας.

Ο πρωθυπουργός ρώτησε, εκτός μικροφώνου, τον Αλέξη Τσίπρα εάν γνωρίζει πόσο κόστισε όλο αυτό και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του απάντησε «Μη με προκαλείτε, ξέρετε καλά πόσο κόστισε. Εγώ θα σας πω ένα μόνο. Ότι κόπηκε τιμολόγιο 15.000 ευρώ σε βενζινάδικο». Και να σκεφτεί κανείς ότι στη Σαντορίνη κυκλοφορούν ελάχιστα αυτοκίνητα.

Την ίδια στιγμή, όμως, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, «καταφέρατε σε συνθήκες πανδημίας, ενώ βαυκαλιζόσασταν για το αντίθετο, να έχετε λιγότερο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία τον Ιούλιο του ‘20, από αυτό που αφήσαμε εμείς ένα χρόνο πριν […], δηλαδή 5.000 λιγότερους υγειονομικούς.»

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας «δεν μειώνετε τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη για να μην κάνετε προσλήψεις εκπαιδευτικών. Είχαμε προβλέψει 10.500 μόνιμες προσλήψεις προ κορωνοϊού. Οι μισοί φέτος και οι μισοί του χρόνου. Δεν προσλάβατε ούτε έναν. Και καλά δεν κάνετε προσλήψεις μόνιμων. Δεν κάνετε ούτε αναπληρωτών.»

Θέλω να κλείσω με ένα ακόμη απόσπασμα από τη χτεσινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα:

«Με μπαλώματα, με ψέματα, με προπαγάνδα, με παραπληροφόρηση από έναν καλοστημένο μηχανισμό – η λίστα Πέτσα έχει κάνει καλή δουλειά – δεν πρόκειται να κρύψεις τα προβλήματα. Αυτό έχει κοντά ποδάρια διότι η καθημερινότητα είναι πεισματάρα και όταν βρίσκεσαι μπροστά σε πολύ μεγάλες ελλείψεις και σε κινδύνους η καθημερινότητα δεν μπορεί να κρυφτεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ