ΕΞΥΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. Ή Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΜΕΣΩ ΗΜΩΝ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νικόλαος Παναγιώτου, MSc- Πληροφορικής, πρώην πρόεδρος Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας.

Στο παραπάνω ερώτημα θα πρέπει να απαντήσει ο προεδρεύων και η «πλειοψηφία» των μελών του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας.
Ο προεδρεύων, σύμφωνα με την υπ. αρ. 60/10-9-20 ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε., λειτούργησε με την κάλυψή του! Τί σημαίνει αυτό, κύριοι της «πλειοψηφίας»; Κάνατε έκτακτο Δ.Σ. το βράδυ του Σαββάτου, 5/9/20 και πήρατε κάποια απόφαση; Φυσικά και ΟΧΙ.

Ο προεδρεύων ή οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ. παραβρίσκεται στη Γ.Σ. των Προέδρων ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της Ε.Λ.Μ.Ε. έχοντας υποχρέωση να μεταφέρει τις αποφάσεις της Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Γι’ αυτές και μόνο έχει εξουσιοδότηση. Σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα υποχρεούται να ψηφίσει ΛΕΥΚΟ. Στη Γ.Σ. Προέδρων δεν εκφράζει προσωπικές απόψεις. Σχεδόν όλοι μας έχουμε άποψη και θέσεις. Στη Γ.Σ. όμως, ψηφίζουμε μόνο αυτό για το οποίο έχουμε εξουσιοδοτηθεί.

Ο προεδρεύων λοιπόν, για το τί εξουσιοδοτήθηκε από την έκτακτη Γ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας;
Για τίποτε!!!
Και γιατί;

Διότι το προεδρείο της Γ.Σ. αποφάσισε να θέσει πρώτα σε ψηφοφορία τα ψηφίσματα και όχι τις εισηγήσεις των παρατάξεων με το πρόγραμμα δράσης για τα εκπαιδευτικά ζητήματα, που αποτέλεσαν και το λόγο σύγκλησης της. Μετά όμως την καταψήφιση του πρώτου ψηφίσματος (12 υπέρ–15 κατά) και, πριν τεθεί σε ψηφοφορία το επίμαχο ψήφισμα, η Γ.Σ. διακόπηκε με προσωπική απόφαση του προεδρεύοντος λόγω αποχώρησης μελών, παρά το γεγονός ότι ως Ε.Λ.Μ.Ε. είχαμε σημαντικά ζητήματα προς ψήφιση, όπως η έγκριση ολιγομελών τμημάτων, Α΄αναθέσεις, ασφαλής επαναλειτουργία σχολείων. Η Γ.Σ. διακόπηκε, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση για τα παραπάνω.

Ο προεδρεύων θεώρησε ότι τα αρχικά 27 μέλη αποτελούν σώμα Γ.Σ. και μπορούν να παίρνουν αποφάσεις, τα 21 (μετά τις αποχωρήσεις) δεν μπορούν!!! Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος ή ότι το επίμαχο ψήφισμα που με τόση εμμονή τίθεται (ΔΣ ΕΛΜΕ, ΔΣ ΟΛΜΕ, ΓΣ ΕΛΜΕ) θα καταψηφίζονταν για άλλη μια φορά; (Θα το υποστήριζαν μόνο τα μέλη των Παρεμβάσεων μετά την αποχώρηση μελών της ΔΑΚΕ).
Εφόσον λοιπόν, ο ίδιος διέκοψε τη Γ.Σ, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, επειδή ακριβώς δεν πάρθηκε καμιά απόφαση, η μόνη ψήφος του θα ήταν το ΛΕΥΚΟ.

Παραταύτα κατέθεσε ένα συμπίλημα θέσεων της Ε.Λ.Μ.Ε., όπως αναφέρθηκε σε ανακοίνωση. Ποιός το αποφάσισε αυτό; Μόνος του;
Χρόνια τώρα κατηγορούσαμε προέδρους αριστερής παράταξης ότι υπερψήφιζαν ψηφίσματα και προτάσεις χωρίς εξουσιοδότηση, αλλά τους ξεπεράσαμε!!! Δεν ψηφίζουμε απλώς χωρίς εξουσιοδότηση, αλλά καταθέτουμε και ψήφισμα (συμπίλημα) χωρίς εξουσιοδότηση!!!!
Αδιάψευστος μάρτυρας η απόφαση των ιδίων, οι οποίοι με την υπ. αρ. 61/10-9-20 ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. , αποφάσισαν το ψήφισμα (συμπίλημα) να κατατεθεί στην επόμενη Γ.Σ. των Προέδρων. Στην προηγούμενη δηλαδή, πώς κατατέθηκε;
Αποτελεί χρέος όλων μας, που έχουμε ως αρχή ότι η Ε.Λ.Μ.Ε. εξυπηρετεί το σκοπό της μέσω ημών, να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπιστία της.

Ο προεδρεύων, αφού έβαλε το συγκεκριμένο ψήφισμα(συμπίλημα), θα έπρεπε, μετά την ενημέρωση του ότι δεν έχει εξουσιοδότηση, να το αποσύρει.
Δυστυχώς όμως, για την «πλειοψηφία», αλλά και για την ίδια την Ε.Λ.Μ.Ε., εκτεθήκαμε. Η μεγαλύτερη Ε.Λ.Μ.Ε. της χώρας κρίθηκε αναξιόπιστη.

Υποστηρίζει ότι το ψήφισμα το υιοθέτησαν 17 Ε.Λ.Μ.Ε. της Γ.Σ. μη αναφέροντας όμως, από πόσες που παρίσταντο στη Γ.Σ.. Από τις 67. Αριθμό που σκόπιμα αποκρύπτει. Επιπλέον, ορισμένοι πρόεδροι, από όσους δεν ενημερώθηκαν, δήλωσαν εκ των υστέρων ότι εξαπατήθηκαν.
Αποτέλεσμα;
Το επόμενο ψήφισμα της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, που θα έχει την έγκριση της Γ.Σ. ,από πόσες Ε.Λ.Μ.Ε. πιστεύετε ότι θα υιοθετηθεί;

Υ.Γ. Όσα ψέματα, δολοπλοκίες σενάρια και αν σκαρφίζεστε και σοφίζεστε, τα γεγονότα θα σας διαψεύδουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ