ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑ ΣΤΙΣ ΛΙΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε συνθήκες πανδημίας και με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στη Λάρισα οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 23 Οκτωβρίου 1944.

Με επιμνημόσυνη δέηση, καταθέσεις στεφάνων και ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Δεληγιάννη τιμήθηκε η επέτειος από τον δήμο Λαρισαίων, ενώ λόγω των συνθηκών ο αριθμός των προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών στο Ηρώο, στον λόφο του Φρουρίου, ήταν περιορισμένος.

«23 Οκτωβρίου του 1944 η Λάρισα πανηγυρίζει για την ήττα του φασισμού και του ναζισμού. 76 χρόνια μετά η ελληνική Δικαιοσύνη στέλνει τους νεοναζί της Χ.Α. στη φυλακή», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ, ενώ χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, που δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα κατά του ναζισμού σημειώνοντας πως ο φετινός εορτασμός γίνεται μια περίοδο που η Δικαιοσύνη καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χ.Α.

« Ο εορτασμός γίνεται σε ένα δύσκολο περιβάλλον λόγω κορωνοϊύ, ωστόσο το μήνυμα προς την κοινωνία είναι σαφές, ιδιαίτερα φέτος που η επέτειος γιορτάζεται μετά και την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης», ανέφερε ο Απ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ