ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/11 ΤΟ ΕΚΛ

Σύσκεψη με θέμα τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής μας μπροστά και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρισα, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας.

«Η κυβέρνηση παρά την έξαρση των κρουσμάτων συνεχίζει να αναμασά την καραμέλα της ατομικής ευθύνης, εστιάζοντας το ενδιαφέρον της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγαλοεργοδοτών, βιομηχάνων και μεγαλοκλινικαρχών», αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σύσκεψης, στην οποία αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να δυναμώσει το Σύστημα Υγείας με μόνιμες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας και να μη μειωθούν οι μισθοί, αφού χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης.
  • Να υπάρχουν δωρεάν τεστ κορονοϊού σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας.
  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας και να επιταχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες.
  • 15 μαθητές ανά σχολική τάξη και προσλήψεις σε δασκάλους, καθηγητές και καθαρίστριες με μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ