ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΤΑΒΑΝΟΠΡΟΚΑ…

Δεν κρύβει τη διαφωνία του με την κυβερνητική απόφαση να περιορίσει στους 9 τους πιστούς που θα μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες και μυστήρια στις εκκλησίες των “κόκκινων” περιοχών, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος αν και ξεκαθαρίζει ότι η εκκλησία θα ακολουθήσει τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Μάλιστα σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα “Ελευθερία” και αναδημοσιεύεται στη σελίδα της μητρόπολης στο διαδίκτυο ο μητροπολίτης επιφυλάσσει πληρωμένη απάντηση στην κυβέρνηση αναδεικνύοντας το παράλογο να επιβάλλεται η παρουσία μόλις 9 πιστών σε μία εκκλησία 500 – 600 τ.μ. την ώρα που σε αίθουσες “σπιρτόκουτα”  συνυπάρχουν 27 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός:

“Δεν θέλουμε ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από την πλευρά του Κράτους. Αλλά, δεν θέλουμε και δυσμενέστερη σε σχέση με αλλού. Γι’ αυτό και επιμένουμε να απορούμε γιατί στην παρούσα φάση της πανδημίας σε Ιερούς Ναούς εμβαδού 600 και 500 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπονται μόνον 9 πιστοί, την ίδια στιγμή που σε σχολικές τάξεις «σπιρτόκουτα» θεωρείται υγιεινό και ασφαλές να συνυπάρχουν μέχρι και 27 μαθητές και ο εκπαιδευτικός!”

Αν μη τί άλλο την έριξε την “δεσποτική ταβανόπροκα” ο μητροπολίτης…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ