ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Βουβοί θεατές παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα, επιστημονικές επιτροπές και κυβερνώντες στη χώρα μας να ανακοινώνουν μέτρα επί μέτρων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντικρουόμενα, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού χωρίς φυσικά να ξοδέψουν χρήματα σε υποδομές υγείας, παιδείας και μεταφορών, και το κυριότερο χωρίς να έχουν χαράξει μία στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σπασμωδικά μέτρα, αστοχίες, λάθη, ρητορική και έπαρση είναι κάποια από τα στοιχεία που κυρίως συναντήσαμε από τους κυβερνώντες που αφού έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο για τρεις περίπου μήνες, επαναπαύτηκαν στις δάφνες της άνοιξης και ούτε πέρασε από το μυαλό τους ότι αργά ή γρήγορα θα έρχονταν αντιμέτωποι με τη 2η φάση της πανδημίας που προέβλεπαν επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Και το κακό δεν άργησε να έλθει.

Το καλοκαίρι υποκύπτοντας στις πιέσεις των μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων και των διεθνών τραστ του τουρισμού άνοιξαν ανεξέλεγκτα την Ελλάδα και μέσα σε λίγες ημέρες είδε να εκτοξεύονται τα κρούσματα σε Ελληνες και ξένους, αφού η αρχική πρόβλεψη για είσοδο στη χώρα μόνο σε όσους θα είχαν αρνητικό τεστ τουλάχιστον 72 ώρες πριν την είσοδο, άλλαξε και έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σημεία εισόδου.

Το κακό όμως ήδη είχε γίνει και η Ελλάδα γυμνή σε υποδομές, βρέθηκε αντιμέτωπη με την αρχή του δεύτερου κύματος και εκεί ήλθε η σειρά της μάσκας ως το αντίδοτο που θεραπεύει πάσαν νόσον… Και να σκεφτεί κανείς ότι στο πρώτο κύμα είχε εκφραστεί η εκτίμηση ότι η μάσκα δεν βοηθά…

Αφού ούτε η μάσκα έφερε τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων άρχισαν τα τοπικά lockdown που μόνο γέλιο προκαλούσαν αφού έκλειναν τον Αμπελώνα και άφηναν ανοικτό τον Τύρναβο, ή έκλειναν τη Λάρισα και άφηναν ανοικτή την Πιερία, τη Μαγνησία, την Καρδίτσα και πάει λέγοντας με αποτέλεσμα άτομα από επιβαρυμένες περιοχές να μετακινούνται και να γίνονται πυρήνες μετάδοσης και σε γύρω περιοχές.

Ομως έφτασε το φθινόπωρο και μαζί η ώρα να ανοίξουν τα σχολεία…

Σε όλη την Ευρώπη τα τμήματα μισά, οι μαθητές αραιωμένοι ενώ στην Ελλαδίτσα μας 25 – 27 μαθητές στις αίθουσες που είναι και μικρές και χωρίς φυσικό εξαερισμό με μόνη ασπίδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς τη μάσκα που έγινε αφόρητη, αφού κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα να γίνονται 2ωρα μαθήματα και μάλιστα με… καλοκαιρινές θερμοκρασίες Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς και πάλι αφού ζήσαμε το μπάχαλο με την προμήθεια των μασκών αποδείχθηκε οτι ούτε και σε αυτό το μέτρο είχαν πλήρη σχεδιασμό, και έτσι ενώ στην αίθουσα η μάσκα ήταν απαραίτητη, στα διαλείμματα δεν χρειαζόταν και οι μαθητές που ως κοινωνικά όντα συνωστίζονταν όπως είχαν συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, έπαιζαν, φλέρταραν διασκέδαζαν.

Την ίδια ώρα προχωρώντας χωρίς ουσιαστικό σχέδιο οι κυβερνώντες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία τεράστια διασπορά του ιού κυρίως από τα μέσα Οκτωβρίου και λίγο πριν σηκώσουν ψηλά τα χέρια και να παραδεχτούν ότι απέτυχαν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησαν στην προσφιλή τους τακτική να βάλουν και πάλι στο γύψο, όχι όλη την Ελλάδα αυτή τη φορά, αλλά τη μισή χωρίζοντας τους Ελληνες σε βόρειους και νότιους με ολίγον από Αθηναίους.

Φυσικά αυτή τη φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος ήταν η εστίαση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Χωρίστηκε η Ελλάδα σε κίτρινες και κόκκινες περιοχές χωρίς όμως να απαγορεύεται η μετακίνηση από κίτρινη σε κόκκινη και το ανάποδο.

Αποτέλεσμα οι “κόκκινοι” Λαρισαίοι να γεμίσουν το σαββατοκύριακο τον κίτρινο Βόλο, την κίτρινη Καρδίτσα και τα κίτρινα Γρεβενά, οι Θεσσαλονικείς τη Χαλκιδική και οι Αθηναίοι τη Χαλκίδα, την Κόρινθο την Πάτρα κ.λπ., για να κάνουν τη βόλτα τους και να διασκεδάσουν μεταφέροντας φυσικά και το όποιο ιικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές. Με αποτέλεσμα ήδη από αύριο ο Βόλος να μπει στις κόκκινες περιοχές.

Οι φωστήρες της κυβέρνησης έκλεισαν την εστίαση θεωρώντας την το μαύρο πρόβατο και άφησαν τα αστικά λεωφορεία, να κινούνται ασφυκτικά γεμάτα λες και ο κορωνοϊός μεταδίδεται μόνο στα μπαρ, τα καφέ και τα εστιατόρια.

Φυσικά για μια ακόμη φορά ξέχασαν να δουν την παράμετρο του συνωστισμού σε πάρκα και πλατείες  τα βράδια ή τα απογεύματα ή τα πρωινά έξω από τις τράπεζες.

Και ενώ περηφανεύονται ότι προμήθευσαν με rapid tests νοσοκομεία και κέντρα υγείας και ότι κάνουν μαζικά τέστς σε διάφορες περιοχές της χώρας, αγνοούν επιδεικτικά το αίτημα γονέων και μαθητών για μαζικά τεστς τουλάχιστον στις σχολικές μονάδες που εμφανίζουν κάποια κρούσματα.

Μάλιστα επιμένουν να παρουσιάζουν στατιστικά στοιχεία που δεν βασίζονται σε αποτελέσματα ελέγχων και να κουνάνε το δάκτυλο λέγοντας ότι η διασπορά στα σχολεία είναι μικρή έως ελάχιστη.

Ταυτόχρονα επιχειρούν με αλχημείες να εμφανίσουν μία πλασματικά καλή εικόνα του ΕΣΥ και να μας πείσουν ότι έχουμε διαθέσιμες μονάδες και ότι το σύστημα δεν είναι στα όριά του, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι δίνουν γυμνοί τη μάχη από μέσα, προειδοποιούν καθημερινά ότι δεν απέχουμε πολύ από τα να γίνουμε Ιταλία που την άνοιξη επέλεγε ποιους θα σώσει και ποιους θα αφήσει να πεθάνουν.

Και επειδή την ώρα της φωτιάς κανείς δεν τρέχει να αγοράσει πυροσβεστικά οχήματα ή να προσλάβει πυροσβέστες, έτσι και το πρόβλημα των υποδομών στην υγεία και στην παιδεία δεν μπορεί να λυθεί τώρα εν μέσω του 2ου κύματος.

Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να ληφθούν σοβαρά μέτρα που μηδενίζουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, που εξασφαλίζουν τον έλεγχό του και ταυτόχρονα εγγυόνται την επόμενη μέρα στις επαγγελματικές δραστηριότητες, στο εμπόριο, το επιχειρείν, τη μισθωτή εργασία.

Φωτεινό παράδειγμα λειτουργίας υπεύθυνου κράτους μας δίνει η Σλοβακία, η μικρή αυτή χώρα των 5,5 εκ. κατοίκων που προχώρησε χθες στη διενέργεια 2,5 εκατομμυρίων τέστς στον πληθυσμό θέλοντας να εντοπίσει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό, ώστε να τα θέσει σε καραντίνα μέχρι να βγουν καθαροί.

Ενα σοβαρό κράτος βρίσκει και βάζει σε καραντίνα όσους νοσούν και δεν επιβάλει καραντίνες για γέλια και για κλάματα που δυστυχώς για τη χώρα μας και το λαό της δεν θα ελέγξουν τον κορωνοϊό, και αργά η γρήγορα θα οδηγήσουν σε καραντίνα αλλά Μάη.

Αλλωστε η Θεσσαλονίκη μας δείχνει πού μας οδηγούν οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ