ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού σε όλο το δήμο Τυρνάβου δείχνουν τα στοιχεία των τεστς που γίνονται το τελευταίο διάστημα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com να θέλουν τα 4 στα 10 μοριακά τεστς που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Κ.Υ. της πόλης σε κατοίκους από Τύρναβο, Αμπελώνα και χωριά να είναι θετικά, ενώ ανάλογα ποσοστά δείχνουν και τα τεστς που γίνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια ή στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εμφανίζονται σε άτομα ηλικίας μέχρι 40 ετών και κυρίως σε άτομα σχολικής ηλικίας, η επόμενη ηλικιακή ομάδα με κρούσματα είναι 40 – 65 και ευτυχώ δεν εμφανίζονται πολλά κρούσματα σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Λόγω και του νεαρού της ηλικίας οι περισσότεροι θετικοί στον κορωνοϊό εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ενώ λίγοι είναι αυτοί που παραπέμπονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ αξίζει να επαναλάβουμε ότι στο Κ.Υ. τεστ γίνεται μόνο σε άτομα που εμφανίζουν κάποια συμπτώματα που παραπέμπουν στον κορωνοϊό και όχι σε ασυμπτωματικούς.

Λόγω της αυξημένης διασποράς οι γιατροί απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους του δήμου να φορούν μάσκα, να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους τους στις εντελώς απαραίτητες και να τηρούν γενικά όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την παρεμπόδιση της διασποράς του ιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ