Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει εκτός του Δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης, μουσικό παραγωγό ο οποίος εξέφρασε την άποψή του για θέματα της επικαιρότητας, διανθίζοντας με αυτή τραγούδια που είχαν ζητήσει ακροατές της εκπομπής του.

Το γεγονός γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, καθώς η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από αίτημα – εντολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας – μέλη της οποίας ενοχλήθηκαν από τα σχόλια του μουσικού παραγωγού.

Επισημαίνεται ότι για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, οι πολίτες της Λάρισας γίνονται μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης διαδικασίας που δεν συνάδει με τα δημοκρατικά κεκτημένα του τόπου μας, εκπρόσωποι της αστυνομίας να παρακολουθούν αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ή τώρα και ραδιοφωνικές εκπομπές και επειδή δεν τους αρέσουν ή δεν συμφωνούν με αυτά που γράφονται ή λέγονται επεμβαίνουν ζητώντας την … παραδειγματική τιμωρία των «δραστών», καθώς και την απόλυσή τους.

Αυτή η τακτική είναι μια απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας, ενώ η τακτική της δημοτικής αρχής είναι δυστυχώς μια απροκάλυπτη λογοκρισία, αντιστρόφως ανάλογη του αποδεδειγμένα δημοκρατικού φρονήματος της.

Σε κάθε περίπτωση, η έκφραση και κατάθεση απόψεων στο δημόσιο διάλογο από δημόσιο βήμα δεν πρέπει να τιμωρείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας διαμαρτύρεται έντονα για τη στάση της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, αλλά κυρίως της Δημοτικής Αρχής και ζητάει την αποκατάσταση του μουσικού παραγωγού που εκδιώχθηκε για τις απόψεις του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ