“ΜΟΥΣΙΚΗ ΞΕΚΙΝΑ ΠΑΛΙ”

Μουσικό παραμύθι από την αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας το Σάββατο

Το εορταστικό πρόγραμμα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού «Χριστούγεννα Μαζί!» συνεχίζεται με το οπτικοακουστικό μουσικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους “Μουσική ξεκίνα πάλι”, που θα κάνει πρεμιέρα τη δεύτερη ημέρα ων Χριστουγέννων, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί, στο κανάλι της στο YouTube.

Πρόκειται για μια ταινία σκίτσων μικρού μήκους, που ζωντανεύουν με τις φωνές ηθοποιών, τραγουδιστών και μουσικών.

Ένα μουσικό παραμύθι, για τη δύναμη της μουσικής με οδηγούς την Μπαρούτω, τον Σοφίλο και τον Δον Φθονέλο. Οι νότες αποκτούν χαρακτήρα και μας παρασύρουν στον δικό τους μαγικό κόσμο.

https://youtu.be/cWXG6LTEUug

Υπόθεση

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή των μουσικών φιλτροκατασκευαστών του υπέροχου κόσμου μας.

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, μουσικοί φιλτροκατασκευαστές απ’ όλο τον κόσμο, η Μπαρούτω, ο Αγάπιος, ο Μερμίρης, ο Σοφίλος, η Χαρά-Σπίθα, ο Δον Φθονέλος, έχουν έρθει στον μυστικό προκαθορισμένο τόπο. Κάθε φιλτροκατασκευαστής κατασκευάζει το δικό του μαγικό, μοναδικό, μουσικό φίλτρο που έχει συγκεκριμένο χρώμα, συγκεκριμένη γεύση και προκαλεί συγκεκριμένα συναισθήματα.

Τα φίλτρα είναι απαραίτητα για να συνεχίσει να υπάρχει μουσική στον κόσμο, για να τη δημιουργούμε, να την αισθανόμαστε, να την ακούμε!

Χρειαζόμαστε μουσικές χαρούμενες, μουσικές λιγότερο χαρούμενες, μουσικές για έρωτες, μουσικές έντονες, μουσικές ήρεμες. Μα, ένα ατύχημα θέτει τη μουσική σε κίνδυνο! Άραγε, ο Στρατής, που είναι πάντα φοβισμένος, θα καταφέρει να πάρει για πρώτη φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση;

Ένα ευχάριστο γεμάτο μουσική παραμύθι, που θα συγκινήσει, θα δώσει χαρά και προτροπή σε μικρούς και μεγάλους, να δουν τις μουσικές νότες…με άλλη ματιά.

Σενάριο: Μάτα Κούρτη

Σκηνοθεσία-μοντάζ: Κωνσταντίνος Χαλιάσας

Εικονογράφηση: Ανδρέας Κούρτης

Μουσική: Μάτα Κούρτη

Art Direction: Λάμπρος Μόσιαλος

Sound Engineering-Mastering: Τάσος Τσιμπουκίδης

Programming-Sound Engineering: Ηρακλής Αναστασιάδης

Αφήγηση: Βασίλης Γιαννέλος, Σοφίλος: Ιορδάνης Ακριτίδης, Μπαρούτω: Μάτα Κούρτη, Στρατής: Κωνσταντίνος Χαλιάσας, Αγάπιος: Πάνος Ηλιόπουλος, Δον Φθονέλος: Δάφνη Φαραζή, ΧαράΣπίθα: Ελένη Λεβέντη

Ταμπουράς: Σοφία Χαλιάσα, Ακορντεόν: Τάκης Φαραζής, Κιθάρες: Άγγελος Ηλιόπουλος, ΝέυΣαξόφωνο: Πάνος Ηλιόπουλος, Κιθάρα: Τάσος Τσιμπουκίδης, ΜελόντικαΓιουκαλίλι: Δάφνη Φαραζή, Beatbox: Βασίλης Παπούλιας, Body Percussion: Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη, ΤσέλοΚρουστά: Αλεξάνδρα Παπαγεωργοπούλου,

Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Grainbow Productions

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ