ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΟ LOCKDOWN

Αντιδράσεις που δεν περιορίστηκαν μόνον στους ανθρώπους της αγοράς, τους κυνηγούς και τους ψαράδες έφεραν οι ανακοινώσεις για το νέο lockdown που επιβάλλεται από τα ξημερώματα της Κυριακής στη χώρα, αφού έντονος είναι ο προβληματισμός που καταγράφεται και στους κόλπους της Εκκλησίας.

Η απόφαση που πάρθηκε για την παρουσία πιστών στους ναούς κατά την εορταστική περίοδο έρχεται να ανατραπεί μετά τις δηλώσεις Πέτσα, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο το πρωί της Δευτέρας, που μέσω τηλεδιάσκεψης καλείται να εξετάσει τα νέα δεδομένα.

Θυμίζουμε πως βάσει των συμφωνηθέντων επιτρεπόταν η παρουσία 25 ατόμων για ενοριακούς ναούς, ενώ είχε τεθεί ανώτατο όριο 50 ατόμων όσον αφορά στους Μητροπολιτικούς Ναούς (πάντα με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας), με τον Σεβ. Λαρίσης και Τυρνάβου να σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά τις τελευταίες μέρες στα κηρύγματά του πως το άνοιγμα των εκκλησιών δεν έφερε αύξηση κρουσμάτων στη Λάρισα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, μέσω της οποίας έγινε γνωστή η τηλεδιάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας με την επισήμανση ότι «… Η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες Ιερούς Ναούς με μέριμνα των κατά τόπους Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ