ΔΟΚΑΡΙ κ. ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΟΥ!

Γράφει η Ειρήνη Παπουτσή

Ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα κιτάπια του ΟΗΕ περί παγκόσμιων ημερών στέκεσαι στην απόφαση που ορίζει την 20η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Η φετινή επέτειος λοιπόν υποστηρίζει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να αναζητήσει λύσεις για την επίτευξη αειφόρου ανάπτυξης, την εξάλειψη της φτώχειας, την προώθηση της πλήρους απασχόλησης και της αξιοπρεπούς εργασίας, την καθολική κοινωνική προστασία, την ισότητα των φύλων και την πρόσβαση στην κοινωνική ευημερία και τη δικαιοσύνη για όλους.

Μόλις μια μέρα πριν (το λες και… δοκάρι κ. Μενδώνη μου)-και με αφορμή το τσουνάμι των καταγγελιών κατά του Δ. Λιγνάδη- η υπουργός Πολιτισμού επέλεξε να ανακοινώσει στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου πως κατέθεσε υπόμνημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θέτοντας στην υπηρεσία της δικαιοσύνης το σύνολο των υπηρεσιών του υπουργείου της, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ως «έναν επικίνδυνο άνθρωπο».

«Ανάβοντας κερί» στην τεχνολογία η γράφουσα ενημερώθηκε μέσω της επίσημης σελίδας του υπουργείου για τη 40λεπτη τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, με την υπουργό να παίρνει αποστάσεις από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη επαναλαμβάνοντας πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε προσωπικά τον Λιγνάδη παρά μόνο ως ηθοποιό στο σανίδι και προσθέτοντας πως δεν υπήρξε ποτέ προσωπικός της φίλος, αφού είχε μαζί του μόλις μία τηλεφωνική επικοινωνία το 2014 και τον είδε σε παράσταση το 2018.

«Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αυτό προκύπτει όμως τώρα. Μετά τις καταγγελίες τον πιέσαμε και μας εξαπάτησε με βαθιά υποκριτική τέχνη πως δεν εμπλεκόταν», ανέφερε η υπουργός, σημειώνοντας την πολύχρονη σχέση του Δ. Λιγνάδη με το Εθνικό Θέατρο και κάνοντας αναφορές σε συνεργασίες του με την προκάτοχό της επί ΣΥΡΙΖΑ Λ. Κονιόρδου, για να καταλήξει αντί άλλων απαντήσεων-που οφείλει σε έναν ολόκληρο λαό- να μας ενημερώνει για κριτικές θεάτρου που γράφτηκαν κατά καιρούς για την αφεντιά του!!

Τώρα γιατί αντί να ερευνηθούν οι από καιρό καταγγελίες η υπουργός και οι σύμβουλοί της επέλεξαν αρχικά να διαψεύδουν και στη συνέχεια να σταχυολογούν παλιά κείμενα της Έλενας Ακρίτα για να ενισχύσουν τη θέση τους μάρτυς μου ο Θεός δεν το κατάλαβα. Όπως δεν κατάλαβα και τα περί ήθους που ξεστομίστηκαν στη Βουλή, με την υπουργό να κουνά το δάχτυλο στους κακούς δημοσιογράφους που «απομόνωσαν» λέει τμήματα της ομιλίας της.

«Αποθησαυρίζω από την αγόρευσή μου στη Βουλή», μας κατακεραύνωσε, πριν μας δείξει το σχετικό βίντεο, με τα ερωτηματικά να παραμένουν και την τσίπα να πηγαίνει περίπατο, παρέα προφανώς με την έκπληξή μας για το «αποθησαυρίζω» που επέλεξε για να αυτοχαρακτηριστεί.

Βλέπετε υπουργέ μου το ζητούμενο δεν είναι πόσο καλός ήταν ο Λιγνάδης στον Οιδίποδα και πως τα πήγε στους Πέρσες με συμπρωταγωνίστρια την Κονιόρδου, μα τι γινόταν πίσω από κλειστές πόρτες υπό την ανοχή, τη συγκάλυψη ή την άγνοιά σας.

Με λίγα λόγια ή που κάποιοι ψεύδονται ανερυθρίαστα ή που είναι παντελώς άχρηστοι και πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουν τις καρέκλες στις οποίες γαντζώθηκαν αρνούμενοι πεισματικά να διαχωρίσουν την υποκριτική από την υποκρισία και επιμένοντας να μας σερβίρουν τη δεύτερη έχοντας συν τοις άλλοις και την απαίτηση να την καταπιούμε αμάσητη.

Κλείνοντας μεταφέρουμε από το δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού με την ολοκλήρωση της συνέντευξης:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Η Μάρη Τιγκαράκη από το Monopoli. Αν το συγκεκριμένο σκάνδαλο δεν το θεωρείτε περιστατικό άξιο παραίτησης, τι κατά τη γνώμη σας θα καθιστούσε αιτία παραίτησής σας;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Υπό υποθετικών ερωτήσεων δεν τοποθετούμαι”.

Αντί άλλου σχολίου θα μπορούσαμε να καταφύγουμε στη χρήση θαυμαστικών δίπλα από την απάντηση της υπουργού. Δεν θα το κάνουμε, άλλωστε οφείλουμε να σας το αναγνωρίσουμε, ημερολογιακά τουλάχιστον την αποφύγατε την… κακοτοπιά κ. υπουργέ μου, γιατί για τα υπόλοιπα πολύ λυπάμαι αλλά δεν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ