ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΣΙΩΠΗ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ

«Η θανατική ποινή δεν ισχύει στη χώρα μας γιατί το κράτος δικαίου δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ανθρώπινη ζωή. Η εκδίκηση ακόμα κι αν ένα μέρος της κοινωνίας την συγχωρεί, δεν χει θέση στον νομικό πολιτισμό μας! Η σιωπή είναι ανοχή και συνέργεια σε θάνατο#Κουφοντίνα».

Ο Κώστας Τζαβάρας 
Ενστάσεις αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης του Δημήτρη Κουφοντίνα διατηρεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας – σε συνομιλία του με το ethnos.gr – ότι θα πρέπει, αν δεν του έχουν δοθεί όλα τα έγγραφα, να τα λάβει από τις αρμόδιες Αρχές.

Υποστηρίζει, δε, ότι δεν διαφοροποιείται από τη Νέα Δημοκρατία, εξηγώντας χαρακτηριστικά: «Με βάση την αρχή τους κράτους δικαίου αυτός που κάνει απεργία πείνας θα πρέπει οπωσδήποτε αν φτάσει να αντιμετωπίζει κίνδυνο η ζωής του, το κράτος να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο κι αυτό έκανε ο αρμόδιος εισαγγελέας που διέταξε τη σίτισή του».

Την ίδια ώρα, ωστόσο, ζητά να του δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά του και παράλληλα η Πολιτεία να διευκολύνει τον Συνήγορο του Πολίτη. «Να πάει στα δικαστήρια αλλά για να πάει πρέπει να έχει όλα τα χαρτιά. Αν τα ζητάει θα πρέπει να μεσολαβήσει ο Συνήγορος του Πολίτη για να ασκήσει τα νόμιμα καθήκοντά του», επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας και προσθέτει ότι θα πρέπει να του δοθούν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη νομοθεσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ