Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCK DOWN

Ενα βήμα πριν από την επιβολή καθολικού λοκ ντάουν πιθανότατα και από την Πέμπτη βρίσκεται η χώρα με την πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων να εκτιμούν ότι η κατάσταση όπως εξελίσσεται μέχρι σήμερα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τοπικά περιοριστικά μέτρα και με ανοιγοκλείσιμο δραστηριοτήτων και εκείνο που χρειάζεται είναι η επιβολή μέτρων όπως πέρυσι τον Μάρτιο για τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο.

Με δεδομένο ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει στα σχολεία που λειτουργούν όπου εφαρμόζονται ημίμετρα, στα πάρκα, στις πλατείες και στους εμπορικούς δρόμους κυρίως στην πρωτεύουσα, λόγω της αδυναμίας επιβολής των μέτρων που επιλέχθηκαν αλλά και λόγω της κόπωσης της κοινωνίας, αλλά και λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων οι λοιμωξιολόγοι βλέπουν ως μονόδρομο την επιβολή ενός αυστηρού λοκ ντάουν άμεσα και ίσως για περισσότερες από 15 ημέρες.

Σήμερα μάλιστα συνεδρίασε η υποεπιτροπή η οποία αναθεώρησε τον χάρτη επικινδυνότητας της χώρας και αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για τις όποιες αποφάσεις.

Μάλιστα ο καθηγητής κ. Σαρηγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Ή θα το κάνουμε σοβαρά, ένα ολικό lockdown και θα το εφαρμόσουμε σοβαρά, ή πραγματικά θα πρέπει να ανοίξουμε και εκεί πια να λειτουργήσουμε με όσο δυνατόν καλύτερους τρόμους ασφάλειας μπορούμε» είπε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουμε συνεπείς σε αυτό που η χώρα έβαλε ως στόχο από την αρχή και αρά και να πάμε σε ένα αυστηρότερο αλλά σοβαρότερο lockdown».

Όπως εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης: «Στην πράξη δεν εφαρμόζουμε σωστά τα μέτρα. Αν μιλάμε για άνοιγμα στις 16 λιανεμπορίου, σχολείων, για μια επαναφορά σε έναν βαθμό κανονικότητας, προφανώς τα πράγματα είναι δύσκολα. Προφανώς κάποια στιγμή θα υπάρξει η θετική επίπτωση των εμβολίων, αλλά αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη. Ήταν προβλέψιμα δύσκολη αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα.
«Για εμένα θα πρέπει να πάμε σε αυστηρό lockdown αύριο για περισσότερο από δύο βδομάδες. Δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε ικανοποιητικούς αριθμούς αποσυμπίεσης σε δύο βδομάδες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση είναι δύσκολη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ