ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Τρόμο και φόβο προκάλεσε στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας ο μεγάλος σεισμός μεγέθους 5,9° της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 με επίκεντρο το ρήγμα του Τυρνάβου που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη του Τυρνάβου στο δρόμο προς Δαμάσι όπου έχει στηθεί παλαιοσεισμολογικό μουσείο στο οποίο οι επιστήμονες μελετούν το ρήγμα που έδωσε σεισμούς εδώ και πολλούς αιώνες.

Λόγω του σεισμού υπήρξαν μικρές ζημιές σε σπίτια, οι κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους ενώ οι μετασεισμοί που είναι και συνεχείς και δυνατοί προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο φόβο στον κόσμο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας, ενώ στον Τύρναβο έπεσαν τα καμπαναριά στις εκκλησίες του Αγίου Νικολάου στο κέντρο του Τυρνάβου και σε εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται σε νηπιαγωγείο του Τυρνάβου. Στο Δαμάσι έπεσε τοίχος παλιού σχολείου που δεν λειτουργεί ενώ στη Λάρισα έπεσαν σοβάδες σε σχολικά κτίρια αλλά και παλιά σπίτια.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάποιους τραυματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2017 έγινε ημερίδα στον Τύρναβο για το ρήγμα του Τυρνάβου στην οποία έγινε λόγος για το ενδεχόμενο πρόκλησης στην περιοχή μεγάλου σεισμού. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ