ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ ΚΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ανακοίνωση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν  την  υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:
Καταρχάς θα ήθελα να επισημάνω ότι όλοι μας ανάλογα με το θεσμικό του ρόλο είμαστε αρωγοί στις προτάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στους Δημότες τους.

  1. Η πρόταση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας απευθύνεται προς το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα προς το τμήμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς και να παρθεί η τελική απόφαση για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας.
  2. Η εισήγηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας έγινε σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 2179/11-02-2020 έγγραφο του Δήμου Κιλελέρ με το οποίο αιτείται τη μετατροπή του Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.
  3. Με βάση το Επιχειρησιακο Σχέδιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας όπου έχουν μετατραπεί και άλλα Περιφερειακά Ιατρεία σε Πολυδύναμα (και σύμφωνα πάντοτε με τα αιτήματα των Δήμων)  αξιολογήθηκε και η ανωτέρω πρόταση του Δήμου Κιλελέρ διότι θεωρήθηκε ότι το πάγιο αίτημα ετών του Δήμου Κιλελέρ θα πρέπει να εξεταστεί .
  4. Είναι μία πρόταση η οποία αν τελικώς υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει την παροχή Ιατρικών Υπηρεσιών στους Δημότες του Δήμου Κιλελέρ και θα ενισχύσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της περιοχής
  5. Για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νίκαιας απαιτείται η σύσταση οργανισμού ο οποίος για να προκύψει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό πρέπει να μετατραπουν ΚΕΝΕΣ οργανικές θέσεις (οι υπολειπόμενες μπορούν να προκηρυχτούν )
  1. Με την μετατροπή αυτή των κενών οργανικών θέσεων δεν παρατηρείται καμία δυσλειτουργία στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων αντίθετα δημιουργείται μια νέα δομή στη Νίκαια.

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας προκειμένου να ενημερώσει το Δ.Σ. του Δήμου Φαρσάλων και να μην υπάρχουν παρερμηνείες και λάθος εντυπώσεις ζήτησε ο ίδιος από το Δήμαρχο Φαρσάλων να παραστεί στην επόμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.(Την προηγούμενη Παρασκευή 5/3/2021 παρευρέθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Κιλελερ)

Αξίζει να τονιστεί ότι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νίκαιας προκειμένου να λειτουργήσει όταν συσταθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ