ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ 10.803.435 € ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ 2020

Αύριο πρόκειται να καταβληθεί το ποσό των 10.803.435 ευρώ σε 2.721 παραγωγούς του νομού Λάρισας, ποσό που αφορά σε ζημιές του 2020. Το παραπάνω πληροφορήθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Στέλλα Μπίζιου, ενώ σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο το σύνολο των ζημιών του 2020 θα εξοφληθεί το αργότερο εντός του Μαΐου 2021.

Η κ. Μπίζιου κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της, έθεσε στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο νομό Λάρισας μετά τον πρόσφατο παγετό που έπληξε κατά κύριο λόγο τους δήμους Τεμπών και Ελασσόνας.

Σε δήλωση της η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ επισημαίνει πως «η δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στον ΕΛΓΑ είναι εξαιρετική και τα αποτελέσματα της φαίνονται καθημερινά στους παραγωγούς».

«Ευχαριστώ τον κ. Λυκουρέντζο για την άμεση ανταπόκριση και τη συνεργασία μας», κατέληξε στη δήλωση της η κ. Μπίζιου.

Ο ΕΛΓΑ

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος με αφορμή την καταβολή των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αύριο, Τετάρτη 31 Μαρτίου, καταβάλλονται από τον ΕΛ.Γ.Α. αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου ύψους 35.349.956,85 ευρώ σε 16.013 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ο Οργανισμός, χάρη στην έμπρακτη στήριξη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με την καταβολή 30 εκατ. ευρώ στον ΕΛ.Γ.Α., όπως προκύπτει από τον Προϋπολογισμό του Κράτους, για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων και των λειτουργικών του δαπανών, καταβάλλει για πρώτη φορά μετά από χρόνια,  σε μια πληρωμή, σε μία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόμενες αποζημιώσεις του 2020.

Σημειώνω, επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι αποζημιώσεις φυτικού και ζωικού κεφαλαίου στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους θα εξοφληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α. μέχρι τέλος Μαΐου 2021».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com