ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ – Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Λάρισας για τα γεγονότα στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν 13χρονοι μαθητές της Λάρισας την ώρα που καθόντουσαν και συζητούσαν στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, από ομάδα αστυνομικών χωρίς διακριτικά, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι ενός μαθητή.

Το συγκεκριμένο γεγονός προστίθεται στη λίστα με πολλά ακόμη αντίστοιχα περιστατικά αυταρχισμού και αστυνομικής βίας που μας προκαλούν μεγάλη οργή. Η ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού και της νεολαίας για την εξέλιξη της πανδημίας, της προσπάθειας να μπει “φίμωτρο” στους δίκαιους αγώνες και διεκδικήσεις για την προστασία της υγείας και της ζωής μας!

Εδώ και ένα χρόνο οι μαθητές μας “μορφώνονται¨ μπροστά σε μία οθόνη, ενοχοποιούνται συνεχώς οι ίδιοι, οι γονείς τους για την εξέλιξη της πανδημίας,  η υγεία η δίκη τους και των οικογενειών τους παίζεται “κορόνα – γράμματα” στο βωμό του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων, με το δημόσιο σύστημα Υγείας να έχει καταρρεύσει .

Η κυβέρνηση αντί να  επιτάξει, χωρίς όρους, τις ιδιωτικές δομές Υγείας, αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία, στέλνει τα ΜΑΤ και τους Ασφαλίτες για να τρομοκρατήσουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους και να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις τους. Αντί να διαθέσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για διορισμούς εκπαιδευτικών, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για την άμεση επισκευή των σχολείων που έχουν χτυπηθεί από τον πρόσφατο σεισμό, για τη στελέχωση του ΕΣΥ, για να ανοίξει ΜΕΘ για το λαό, δίνει τα χρήματα για την ένταση του αυταρχισμού. ( δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων , την ίδια στιγμή που δίνει 30 εκατ. για να φτιάξει αστυνομία που θα καταστέλλει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση στα Παν/μια.)

Απαιτούμε άμεσα

  • Να σταματήσει τώρα η αστυνομική τρομοκρατία και η κρατική καταστολή.
  • Να προχωρήσει άμεσα ο προσεισμικός έλεγχος και οι απαραίτητες επισκευές στα χτυπημένα από το σεισμό της 3ης Μάρτη σχολεία. Να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος για το σκοπό αυτό. Να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων με ευθύνη του κράτους και όχι με ΣΔΙΤ ‘όπως προανήγγειλαν και συμφώνησαν δήμαρχος και περιφερειάρχης.
  • Ασφαλή λειτουργία των σχολείων με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Καλούμε  Εκπαιδευτικούς, Γονείς  Μαθητές σε κοινό αγώνα για. μόρφωση, υγεία, ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον αυταρχισμό και την ένταση της καταστολής που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ