ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ

Στο στήσιμο 4 προκάτ αιθουσών διδασκαλίας, ενός γραφείου για τους εκπαιδευτικούς και τουαλετών στον αύλειο χώρο του δ.σ. Βλαχογιαννίου θα προχωρήσει αυτήν την εβδομάδα ο δήμος Ελασσόνας αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα στέγασης 4 τάξεων του σχολείου που δημιουργήθηκε από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου.

Ο δήμος με διαδικασίες εξπρές σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας εξασφάλισε τις προκάτ αίθουσες από το υπουργείο Παιδείας, ενώ μέσα από πρόχειρη διαγωνιστική διαδικασία προχώρησε στην επιλογή εργολάβου που κατασκευάσει τις βάσεις για να στηθούν οι αίθουσες και να συνδεθούν με τα δίκτυα ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού και αποχέτευσης ώστε να είναι λειτουργικές και να υποδεχθούν μέσα στην εβδομάδα τους μαθητές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η όλη διαδικασία από την αναζήτηση μέχρι και την τοποθέτηση των αιθουσών διήρκησε περίπου 20 ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος για την τοποθέτηση των αιθουσών αναφέρει:

“Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα κλειστά θα παραμείνουν τα τμήματα των τάξεων Γ΄- Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου Βλαχογιαννίου μέχρι την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης (webex)  για τις τάξεις αυτές, ενώ οι τάξεις της Α΄ και B΄ Δημοτικού θα παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα τους δια ζώσης”.    

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ