“ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ” ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Αφιερωμένη στο δημοτικό σχολείο Δαμασίου που χτυπήθηκε από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου, είναι η φετινή χορευτική εκδήλωση “χορεύουμε για τη ζωή” που πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια και έχει πάντα φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή διαδικτυακά στις 9.00 μ.μ. και θα την παρακολουθήσουν άτομα τα οποία θα δώσουν όποιο ποσό επιθυμούν για την ενίσχυση του δημοτικού σχολείου Δαμασίου στο κάλεσμά τους αναφέρουν:
“Η εκδήλωση που έγινε θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης επιστρέφει …
Μέσα σ’ αυτό το γκρίζο φόντο που ζούμε τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας η εκδήλωση ” Χορεύουμε για τη ζωή ” επιστρέφει, ντυμένη στα γαλανόλευκα για να τιμήσει συνάμα αυτό τον τόπο που έδωσε και συνεχίζει να δίνει μάχες για ένα από τα πολυτιμότερα ανθρώπινα δικαιώματα την ” Ελευθερία “, μεταδίδοντας για ακόμη μια φορά το ελπιδοφόρο μήνυμα της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της ομαδικότητας, του όλοι μαζί, ενωμένοι, πιασμένοι χέρι – χέρι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Όπως λοιπόν οι συνθήκες το απαιτούν το ” Χορέυουμε για τη ζωή ” επιστρέφει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, έστω κι έτσι, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο ο σκοπός, το μεράκι κι ανάγκη για προσφορά στον συνάνθρωπο παραμένουν ίδια.
Για άλλη μια φορά η Πρότυπη Καλλιτεχνική Ομάδα Χορού ” Έκνευσις ” , το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών ” Κύκλος “, ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και το Πολιτιστικό Σωματείο Χοροστάτες ενώνουν τα χέρια και Χορεύουν για τη ζωή.
Τ
α έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου το οποίο κατεδαφίστηκε, αφού κρίθηκε ακατάλληλο προς χρήση έπειτα από τις ζημιές που προκλήθηκαν εξαιτίας του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού που έπληξε την περιοχή της Λάρισας.
Την
Κυριακή 30 Μαΐου στις 21.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom ” Χορεύουμε για τη ζωή ”
Χορεύουμε για το Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου.”Ο χορός είναι ζωή…
Σας προσκαλούμε λοιπόν για ακόμη μια φορά να δώσουμε ζωή μέσω του χορού…
Να δώσουμε ζωή στο Δαμάσι…
Να αναστήσουμε όλα εκείνα τα παιδικά χαμόγελα των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου που έχασαν το σημείο της καθημερινής τους συνάντησης, τον τόπο που θα δημιουργήσουν αναμνήσεις, φιλίες, που θα μείνουν αναλλοίωτες στο χρόνο…
Όλοι μαζί για ακόμη μια φορά… “Χορεύουμε για τη ζωή” και μέσα από τα βήματα μας δίνουμε και πάλι ζωή στο Δημοτικό Σχολείο Δαμασίου.
Όσοι επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το “Χορεύουμε για τη ζωή” και να συνεισφέρετε στον σκοπό της εκδήλωσης (την ανέγερση του νέου σχολείου στο χτυπημένο από το σεισμό Δαμάσι) παρακαλούμε να:
1. Καταθέστε το ποσό που επιθυμείτε (το λιγότερο 5 Ευρώ) στο ΙΒΑΝ του σχολείου του Δαμασίου:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
GR63 0171 2520 0062 5203 0020 848
SWIFT/BIC: PIRBGRAA
γράφοντας ως αιτία “για το Χορεύουμε για τη ζωή”
2. Στείλτε αντίγραφο της κατάθεσης στο e-mail: xorevoumegiatizoi@gmail.com
3. Στον ακόλουθο σύνδεσμο:
κάντε εγγραφή στην εκδήλωση δίνοντας το όνομα και το email σας.
Στη συνέχεια θα σας σταλεί στο email σας ο ατομικός σας σύνδεσμος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε την Κυριακή το βράδυ την εκδήλωση από την πλατφόρμα του zoom.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”
Η εκδήλωση διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2005, σαν πρωτοβουλία συμπαράστασης προς τους πληγέντες από το τσουνάμι πληθυσμούς στην Ασία.
Η ανταπόκριση του κοινού στο φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και το πολύ υψηλού επιπέδου πρόγραμμα που παρουσίασαν οι διοργανώνοντες σύλλογοι, δημιούργησαν την ανάγκη επανάληψης την επόμενη χρονιά, με άλλο αποδέκτη του προϊόντος της.
Έκτοτε η εκδήλωση πραγματοποιείται από τους ίδιους συλλόγους κάθε χρόνο , έχει πλέον αναχθεί σε θεσμό, έχει κάθε χρόνο διαφορετικούς και προσεκτικά επιλεγμένους αποδέκτες και έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη ως προς την επιλογή και παρουσίαση του προγράμματος κάθε συλλόγου, αποτελώντας ορόσημο στα πολιτιστικά δρώμενα κάθε χρονιάς.
Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες (χοροδιδάσκαλος ο Απόστολος Σκρέκας)
Κέντρο έρευνας και μελέτης παραδοσιακού χορού «Κύκλος» (χοροδιδάσκαλος ο Κυριάκος Μωϋσίδης)
Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης (χοροδιδάσκαλος ο Σάκης Παληογιάννης)
Καλλιτεχνική ομάδα χορού «Έκνευσις» (χοροδιδάσκαλος ο Κώστας Νικολαϊδης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ