ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Η ανακοίνωση της παράταξης που υποστηρίζει ότι η προσπάθεια φίμωσής της από την νεοδημοκρατική πλειοψηφία του Δ.Τεμπών, αποσκοπεί στην απόκρυψη της αντιλαϊκής πολιτικής της δημοτικής αρχής

Η Νεοδημοκρατική δημοτική αρχή Τεμπών και δια του προέδρου της οικονομικής επιτροπής Νίκου Μητσογιάννη, κλιμακώνει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική επίθεση κατά της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών και της συμμετέχουσας ως “παρατηρητής” σε αυτή, δημοτικής συμβούλου και επικεφαλής της, Μαρίας Κωστή.

Παλιά και γνωστή η τακτική της πλειοψηφίας του δήμου Τεμπών, που θέλει να υπαγορεύει στην επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, τον τρόπο υποβολής των ερωτημάτων, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, υποδεικνύοντάς της να κρατάει τις ερωτήσεις για το τέλος, δηλ. όταν η συνεδρίαση θα έχει λήξει.
Η λειτουργία των επιτροπών, όπως και του δημοτικού συμβουλίου, είναι ανοικτές στο κοινό, το οποίο μπορεί να υποβάλλει όποια ερώτηση η διευκρίνιση θέλει, κατά τη διάρκεια συζήτησης των διαφόρων θεμάτων, προκειμένου να λύνονται οι απορίες τους η να εκθέτουν τις απόψεις τους, πολύ δε περισσότερο για τους εκλεγμένους συμβούλους.
Η Νεοδημοκρατική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Τεμπών, στην οικονομική επιτροπή, μη αντέχοντας την διαφορετική γνώμη και τα ενοχλητικά γι’ αυτούς ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης, με το “έτσι θέλω”, αφαιρεί αυτό το δικαίωμα στην επικεφαλής της παράταξης, που θα μπορούσε να είναι απλά συμμέτοχος και όχι “παρατηρητής”, ορίζοντας αυθαίρετα τον τρόπο συμμετοχής της.
Δεν το κάνουν όμως τυχαία, απαξιώνοντας έτσι τη μερίδα των δημοτών που επέλεξαν να τους εκπροσωπεί στα όργανα διοίκησης, του δήμου Τεμπών, η Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά επί σκοπώ, προκειμένου να φιμώσουν τη μόνη και ουσιαστική αντιπολιτευτική φωνή μέσα και έξω από τα όργανα του δήμου.
Ενοχλούνται πολύ που χαλάει η “σούπα”, όταν, όπως συνηθίζει ο κος Μητσογιάννης και άλλοι “θερμόαιμοι” να λένε, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση λέει μονίμως όχι, στα υπό συζήτηση θέματα.Θέλουν συνενόχους και η Λαϊκή Συσπείρωση δεν τους κάνει τη χάρη.
Ενοχλούνται πολύ γιατί δεν μπορούν να μας “βάλουν στο χέρι” και δεν έχουν τη συναίνεσή μας στα σχέδιά τους:
-για το επιπλέον χαράτσωμα των δημοτών, μέσω της ανταποδοτικότητας,
-για την παράδοση του τόπου μας στα επιχειρηματικά κεφάλαια, για να προχωρήσει η “ανάπτυξή” τους, με τη μετατροπή ολόκληρων περιοχών του δήμου μας σε πεδίο ιδιωτικών επενδύσεων σε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά, που μετατρέπουν την ενέργεια σε ακριβό εμπόρευμα για το λαό και καταστρέφουν ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο,
-για την παράδοση του τόπου μας στη αυθαιρεσία των καταπατητών και το ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, μη εγγράφοντας τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου στο κτηματολόγιο και αρνούμενοι να μας δώσουν στοιχεία επ’αυτού,
-στα “πάρε-δώσε” με τους μεγαλοεπιχειρηματίες της υγείας, συνάπτοντας συμβάσεις μεταξύ τους, δήθεν για το καλό των εργαζομένων στο δήμο, κλείνοντας έτσι το μάτι στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.
Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά τους, δείχνει όλο και πιο καθαρά, ότι θέλουν το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές να λειτουργούν ως επικυρωτές των θεμάτων που φέρνει η Νεοδημοκρατική δημοτική αρχή και στην πλειοψηφία τους προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική  ΕΕ, κυβέρνησης και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου στην περιοχή.
Απαιτούμε από τον δήμαρχο, Γιώργο Μανώλη, που ξέρει να “βολεύεται” στην “αφάνεια”, όταν προκύπτουν τέτοια ζητήματα, να πάρει άμεσα ξεκάθαρη θέση, απέναντι στην απαράδεκτη και προσβλητική στάση των συνεργατών του, προς   επικεφαλής παράταξης, θυμίζοντας του ότι, αν έτσι συμπεριφέρονται σε εκλεγμένους συμβούλους, τι συμπεριφορά και τι τύχη μπορεί να έχει ο απλός δημότης.
Καλούμε τους δημότες, να καταδικάσουν τίς απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των στελεχών της δημοτικής αρχής Τεμπών, αφού η φίμωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, που επιχειρείται, είναι η δική τους φωνή, που προσπαθούν να αποκλείσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ