ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας για τη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ

Αιφνιδιαστικά και με ελλιπή ενημέρωση, επομένως με πλήρη αδιαφάνεια, η πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, κ. Ζιάκα, αποφάσισε να δώσει δύο επιπλέον ώρες προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων τοποθέτησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία που επιθυμούν. Το έγγραφο στάλθηκε σήμερα το πρωί κι ενώ η λήξη της υποβολής αιτήσεων οριζόταν στις 09:00 πμ!

Η δίωρη αυτή παράταση ενισχύει τις αντιρρήσεις μας για τον περιορισμό των είκοσι επιλογών στις δηλώσεις προτίμησης σχολείων, ρίχνοντας και άλλο πέπλο αδιαφάνειας επί της δρομολόγησης της διαδικασίας από τη ΔΔΕ Λάρισας.

Εν κρυπτώ και κωφεύοντας στα αιτήματα του κλάδου συνεχίζει να προχωρά η διοίκηση στη ΔΔΕ Λάρισας και οφείλει εξηγήσεις τόσο για την απαξίωση του σωματείου, -το οποίο πήγε στη ΔΔΕ Λάρισας διεκδικώντας την ελεύθερη σε αριθμό επιλογή σχολείων αλλά για άλλη μία φορά δεν συνάντησε την πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ-, όσο και για τις επιλογές της να αφήνει χαραμάδες και παραθυράκια αδιαφάνειας και περιθώρια ενστάσεων για ενδεχόμενες αιτιάσεις για τοποθετήσεις ως προϊόντα δοσοληψιών και εσωτερικής πληροφόρησης.

Για λόγους δημοκρατίας, διαφάνειας και για την προστασία της αξιοπρέπειας όλων η διαδικασία πρέπει να περιλαμβάνει την ελεύθερη σε αριθμό σχολείων επιλογή από τους/τις εκπαιδευτικούς και την ανακοίνωση των μορίων των συναδέλφων.

Υπερασπιζόμαστε την ισότιμη μεταχείριση όλων των συναδέλφων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ