ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ

Μάχη με τις φλόγες για πάνω από δύο 24ωρα έδωσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις στο Καλό Νερό του δήμου Κιλελέρ αλλά και σε χωριά των Φαρσάλων όπου επεκτάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά (φωτο), ενώ χιλιάδες στρέμματα χαμηλής βλάστησης και καλλιεργειών έγιναν στάχτη, την ώρα που αδιόρθωτοι ορισμένοι επιμένουν να βάζουν φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών και καλαμιές.

Νέα φωτιά σε καλαμιές, πλησίον του όρους «Καραντάου», κινητοποίησε το πρωί της Κυριακής τις πυροσβεστικές αρχές, που προχώρησαν σε κατάσβεση πριν η φωτιά πάρει διαστάσεις.

«Το τελευταίο διάστημα πολλές τέτοιες περιπτώσεις απασχολούν δυστυχώς σε καθημερινή βάση την υπηρεσία», σχολίασε στη σελίδα πυροσβέστης, τονίζοντας πως οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία συντελούν στην ταχεία εκδήλωση και επέκταση μιας πυρκαγιάς και δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.

Εκφρασμένη η ανησυχία, όπως και το παράπονο του πυροσβέστη για την ασυνειδησία εκείνων που καταστρέφουν το περιβάλλον, θέτοντας σε κίνδυνο περιουσίες μα και ανθρώπινες ζωές.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: ΕΟΔΥΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ