ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Ανακοίνωση της Αντιπολεμικής Κίνησης Λάρισας

Οι βίαιες αντεπαναστατικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην Κούβα αποτελούν την τελική πράξη μιας μηχανορραφίας που οργανώνεται από το μακρύ χέρι του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού.

Στο παράνομο και δολοφονικό εμπάργκο που επί 60 χρόνια επιβάλλεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο να προκαλέσει οικονομική ασφυξία στο νησί, ήρθε να προστεθεί ένα μπαράζ κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Κυβέρνηση Τραμπ και συνεχίζονται από τον Μπάιντεν ο οποίος  δηλώνει ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του να αλλάξει πολιτική για την Κούβα.

Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα ή αυταπάτη από αυτό που διαλαλούσαν διάφορες δυνάμεις διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας ( ΣΥΡΙΖΑ , ΜέΡΑ25 κλπ ) ότι τάχα η εκλογή Μπάιντεν συνιστά προοδευτική στροφή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Δεν παραβλέπουμε την άκρως σύνθετη οικονομική, επισιτιστική και επιδημιολογική κατάσταση στο νησί. Οι αιτίες όμως είναι προφανείς. Το οικονομικό εμπάργκο από την πλευρά των ΗΠΑ που ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια και η πανδημία, στέρησαν στην Κούβα τη βασική συναλλαγματική πηγή  της, δηλαδή τον τουρισμό. Σαφώς και θα υπάρχουν προβλήματα που άπτονται της γραφειοκρατίας, λαθών της διοίκησης κλπ . Όμως η αρμοδιότητα να  λύσει τα όποια προβλήματα ανήκει στον Κουβανικό λαό.

Δεν παραβλέπουμε όμως το κύριο. Παρά το εμπάργκο και τις ελλείψεις που δημιουργεί η κρίση του Covid-19 , η Κούβα κατάφερε να αναδειχθεί σε λαμπρό παράδειγμα διαχείρισης της πανδημίας. Πρωτοστάτησε στις διεθνείς αποστολές αλληλεγγύης μέσω των Ιατρικών της ταξιαρχιών, ενώ αποτέλεσε την πρώτη αναπτυσσόμενη χώρα με  5 δικά της εμβόλια τα οποία υπόσχεται να προσφέρει στην ανθρωπότητα.

Ωστόσο, ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός  εκμεταλλευόμενος την κατάσταση επιχειρεί ένα σενάριο “πορτοκαλί επανάστασης”, όπως εκείνες που έχουν εξαπολυθεί κατά καιρούς σε μια σειρά χώρες – στόχους των ΗΠΑ. Οι Αμερικανικές υπηρεσίες και η μαφία του Μαϊάμι προχωρούν σε στρατολογήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προσφέροντας οικονομικά ποσά για την πρόκληση καταστροφών και κοινωνικής αναταραχής.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με επιθέσεις εναντίον της αστυνομίας και με χρήση αμερικάνικων σημαιών, συμβαδίζουν με τα αιτήματα των ΗΠΑ για «ανθρωπιστική επέμβαση» και «έγκαιρη επέμβαση των διεθνών δυνάμεων στην Κούβα».

Οι διοργανωτές των ταραχών χρειάζονται επειγόντως μάρτυρες και θύματα για την απονομιμοποίηση της εξουσίας και την δικαιολόγηση νέων «κυρώσεων».

Κάποιοι κάνουν λόγο για την αναγκαιότητα ενός εσωτερικού διαλόγου, προκειμένου «να αποφύγουν την εμφύλια σύρραξη». Όμως διάλογος της Κουβανικής Κυβέρνησης με ποιόν μπορεί να γίνει ; Με τους ελάχιστους διοργανωτές πογκρόμ, που βγαίνουν στους δρόμους κάτω από την αστερόεσσα των ΗΠΑ και απαιτούν την επέμβασή της ;

Τα συστημικά ΜΜΕ δε διστάζουν μπροστά σε τίποτε και κατασκευάζουν ψεύτικες ειδήσεις  για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Παρουσιάζουν ακόμη και διαδηλώσεις υπέρ της Κυβέρνησης της Κούβας ως δήθεν αντίθετες σε αυτή.

Προβάλλουν συγκεντρώσεις που έγιναν σε άλλες  πριν χρόνια ως τάχα σημερινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα.

Θεωρούμε χρέος μας  να  αποκαλύπτουμε και να παρουσιάζουμε τα  αληθινά γεγονότα  για να μη περάσουν στις συνειδήσεις των νέων κυρίως ανθρώπων  τα βρώμικα ψέματα του συστήματός τους.

Ενώ στους δρόμους της Κούβας δεν βγήκαν ούτε τανκς ούτε τεθωρακισμένα ούτε ελικόπτερα ή αεροπλάνα, εναντίον των διαδηλωτών, στον διεθνή τύπο για ακόμη μια φορά ορθώνεται η κραυγή για «την θηριώδη καταστολή του καθεστώτος».

Χρειάζεται πολύ θράσος να μιλάνε για δημοκρατικά δικαιώματα οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους στην Ελλάδα όταν δεν υπάρχει δικαίωμα που να μην το έχουν τσακίσει.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ μιλάνε για δικαιώματα όταν έχουν βομβαρδίσει και δολοφονήσει λαούς και έχουν γεμίσει με ετοιμοπόλεμες στρατιωτικές βάσεις τους όλο τον πλανήτη.

Ο  λαός της Κούβας βρίσκεται ξανά στον δρόμο μετά από κάλεσμα της Κυβέρνησης για να φράξει με τα στήθη του τον δρόμο στους αντεπαναστάτες και να διασφαλίσει και διευρύνει τις κατακτήσεις της  Επανάστασης.

Ως Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας καταδικάζουμε τις ραδιουργίες του Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού στην Καραϊβική ( Κούβα, Αϊτή ) και κάθε γωνιά του πλανήτη που κινδυνεύει από ένα αδηφάγο σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε κρίση και επιδιώκει τον παγκόσμιο μονοπωλιακό έλεγχο. Πιστεύουμε ακλόνητα πως η Κουβανική Επανάσταση θα σταθεί όρθια και  σε αυτή την δοκιμασία και θα συντρίψει την αντεπανάσταση, που επιδιώκει την μετατροπή της Κούβας σε άλλη μια νεο-αποικια στην Καραϊβική.

Καμία Ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κούβα !

Η Κούβα δεν είναι μόνη της . Αλληλεγγύη στον ηρωικό Κουβανικό λαό! 

Νίκη στην Κουβανική Επανάσταση !

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ