ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ “ΑΝΤΙΟ” ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Για ντροπή της πολιτείας έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – Συγνώμη από τον πρωταθλητή ζήτησε ο Πύρρος Δήμας – Αντίδραση και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Συγκλόνισε το “αντίο” του Θοδωρή Ιακωβίδη στο άθλημά του, αφού ολοκλήρωσε το αγώνισμά του, στην κατηγορία των 96 κιλών στην Άρση Βαρών στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν κατάφερε να σηκώσει τα 191 κιλά, ενώ είχαν προηγηθεί τα επιτυχημένα σηκώματα σε 175kg και 182kg. Ολοκληρώνοντας την προσπάθεια, ευχαρίστησε το κοινό που τον παρακολούθησε, έκανε τον σταυρό του και φίλησε το έδαφος του αγωνιστικού χώρου.

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ είπε “αντίο” με λυγμούς και αποκάλυψε το σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές της άρσης βαρών. “Δεν κλαίω επειδή δεν πήγα καλά. Κλαίω επειδή τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. “Έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Κι εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό” πρόσθεσε.

Ο Γ. Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με ένα insta story εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον αθλητή. Ανέβασε μία φωτογραφία από δημοσίευμα τη στιγμή των δηλώσεών του και τη συνόδευσε με ένα emoji με χέρια που προσεύχονται.

Ο Πύρρος Δήμας

Από την πλευρά του ο Πύρρος Δήμας, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών σε ανάρτησή του στο instagram αναφέρθηκε στο συγκλονιστικό “αντίο” του Ιακωβίδη ζητώντας συγγνώμη από τον αθλητή και επισημαίνοντας ότι πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο: “Είμαι μέρος του ελληνικού αθλητισμού και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν για τα δάκρυα του Θοδωρή Ιακωβίδη στο Τόκιο. Μπορώ να σας αναλύσω την κατάσταση στην ΕΟΑΒ από το 2004 και μετά για να βγάλετε οι ίδιοι τα συμπεράσματα σας. Από τα Ολυμπιακά Ακίνητα που έμειναν αναξιοποίητα στην ντροπή του 2008 και από την οικονομική κρίση στην πολιτική στοχοποίηση του 2015. Πιστεύω πως η ιστορία του Θοδωρή είναι με έναν τρόπο αυτή η ιστορία των δυσκολιών που περάσαμε τα 10 τελευταία χρόνια. Τα λάθη μου αρκετά, αλλά όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη. Οι ευθύνες μου μεγάλες. Τώρα ακόμα μεγαλύτερες. Με συγχωρείς Θοδωρή. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Για τον Ιακωβίδη και κάθε Ιακωβίδη”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

«Είναι ντροπή για την Πολιτεία όσα είπε ο Θεόδωρος Ιακωβίδης για την παντελή απουσία στήριξης. Είναι ντροπή ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς και αυτού του επιπέδου να μην έχει τη δυνατότητα να πληρώσει το φυσιοθεραπευτή του, να μην έχει οικονομική ενίσχυση και στήριξη, να είναι και να νιώθει μόνος».

Αυτό δήλωσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θεόδωρος Ιακωβίδης, ο οποίος «τίμησε μέχρι και την τελευταία στιγμή την εθνική ομάδα της άρσης βαρών» και «ανακοινώνει το τέλος της λαμπρής αθλητικής διαδρομής του». Ο κ. Μωραΐτης σημειώνει ότι είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

«Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο. Γι’ αυτούς τους αθλητές, γι’ αυτούς τους ανθρώπους είμαστε περήφανοι», επισημαίνει ο κ. Μωραΐτης υπενθυμίζοντας μέρος δηλώσεων που είχε κάνει ο Θεόδωρος Ιακωβίδης στην ΕΡΤ λίγο πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Οι ανταγωνιστές μου έχουν τα πάντα από το κράτος τους, τους παρέχει τα πάντα, έχουν τη δουλειά τους, έχουν λυμένο το βιοποριστικό, εγώ αναγκάζομαι να αφήνω την προπόνηση στη μέση και να πηγαίνω να βγάλω το μεροκάματο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ