ΣΤΗ ΡΑΨΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης για την πρόσκλησή του να μιλήσω στην εκδήλωση, που διοργανώνεται με την υποστήριξη της κοινότητας Ραψάνης και με γενικό θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Ειδικότερα όμως θα αναφερθώ στο τι μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς για να συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρώτα απ’ όλα θέλω να επισημάνω ότι τα περιβαλλοντικά θέματα οφείλουμε να τα αντιμετωπίζουμε σφαιρικά, ολιστικά και όχι αποσπασματικά.”

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 η αγαπητή κα. Βαρβάρα Παναγιωτίδου, , Διδάκτωρ Βιολογίας, σε μια εκδήλωση επίκαιρη και σημαντική -λόγω των πολλών και σοκαριστικών οικολογικών καταστροφών που όλοι μας βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της γης και των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων που ταλανίζουν όλο τον πλανήτη- στην κεντρική πλατεία της Ραψάνης, που διοργανώθηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ραψάνης.

Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Δεν αποτελεί ένα πιθανό σενάριο πια, αλλά μια δυσάρεστη πραγματικότητα που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα. Γιατί η φροντίδα για το περιβάλλον δεν είναι πάρεργο, αλλά αναγκαιότητα και σπουδαίο έργο. Η οικολογική συνείδηση και συμπεριφορά είναι πολιτισμός και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας.

Αντί επιλόγου, παραθέτουμε τα λόγια της κ. Παναγιωτίδου στο κλείσιμο της ομιλίας της, με την ελπίδα να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας για να προστατεύσουμε το κοινό μας σπίτι, τον πλανήτη μας. Ιδού μια πρό(σ)κληση που αξίζει να αποδεχτούμε…

” Φίλοι και φίλες, ας αγαπήσουμε και ας νιώσουμε υπεύθυνοι για το περιβάλλον που ζούμε καθημερινά, ας επαναχρησιμοποιούμε και ας ανακυκλώνουμε, ας χρησιμοποιούμε κατά το δυνατό λιγότερα πλαστικά, ας φυτεύουμε φυτά που δεν χρειάζονται πολύ νερό και φυτοφάρμακα. Ας συμβάλει η καθεμιά και o καθένας από εμάς στην προστασία του περιβάλλοντος.
Σας ευχαριστώ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ