ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ – ΑΜΠΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αποτελείωσε ότι απέμεινε από τον παγετό του Απριλίου – Αναγγελία ζημιάς έκανε ο πρόεδρος του Α.Σ. Στ. Τσικριτσής

Το τελειωτικό χτύπημα στις δενδροκαλλιέργειες (κυρίως αχλάδια) και στα αμπέλια του δήμου Τυρνάβου έδωσαν οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιοχή το τελευταίο διήμερο και αναμένεται να επικρατήσουν τόσο σήμερα όσο και αύριο, αποτελειώνοντας κυριολεκτικά ότι είχε απομείνει σε δένδρα και αμπέλια μετά τους καταστροφικούς παγετούς του Απριλίου.

Παραγωγοί στην ευρύτερη περιοχή του δήμου με απόγνωση διαπίστωσαν ότι οι καλλιέργειές τους έχουν χτυπηθεί βάναυσα από τον καύσωνα, ενώ και γεωπόνοι που πραγματοποίησαν αυτοψίες σε χωράφια έκαναν την ίδια διαπίστωση.

Με δεδομένο το πρόβλημα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου Στέλιος Τσικριτσής επικοινώνησε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας κ. Μ. Λιόντο τον οποίο ενημέρωσε για τη ζημιά και προχώρησε σε αναγγελία για όλο το δήμο, η οποία αναμένεται να εγκριθεί άμεσα.

Με αφορμή το νέο “χτύπημα” ο κ. Τσικριτσής σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι παραγωγοί στο δήμο είναι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη καταστροφή αφού μετά τον παγετό ότι απέμεινε στα χωράφια καταστράφηκε από τον ακραίο καύσωνα. Παράλληλα κάλεσε τον ΕΛΓΑ να προχωρήσει άμεσα σε εκτιμήσεις της ζημιάς ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις των πληγέντων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ