Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΠΟΛΙΤΙΚΟ …ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δήλωση για τον μίνι ανασχηματισμό της Κυβέρνησης και τις  αλλαγές που επέρχονται εξαιτίας αυτού, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πραγματοποίησε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής:

« Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες που η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άλλαξε. Οι πρώην, υπουργός Βορίδης και υφυπουργός Σκρέκας,  «αναβαθμίστηκαν», καταλαμβάνοντας και οι δύο, θέσεις υπουργών,  σε «νευραλγικά υπουργεία». Μάλιστα, για την συγκεκριμένη «αναβάθμιση»,  κυριάρχησε τότε η αίσθηση ότι έγινε ολόκληρος ανασχηματισμός για να φύγουν από τις… λάσπες, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ένας Υπουργός και ένας Υφυπουργός!. Οι «λάσπες» λοιπόν, είναι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που φαίνεται ότι δεν επιθυμεί κανείς. Είναι η πολιτική τιμωρία των αναγκαστικά αξιοποιήσιμων στελεχών του κυβερνόντος κόμματος ή η φάση της πολιτικής…ενηλικίωσής τους, μέχρι …να βρεθεί κάτι καλύτερο.

Και η ιστορία συνεχίζεται. Σήμερα, ο προσφάτως τοποθετηθείς υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Ιωάννης Οικονόμου, πριν προλάβει καν να καθίσει στην καρέκλα του, μετακινείται και «αναβαθμίζεται» σε Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Είναι φανερό, ότι η Κυβέρνηση  δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο νευραλγικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Κανείς δεν νοιάζεται, οι υπουργοί να εντρυφήσουν στα ζητήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, να έχουν μια σχέση διάρκειας, να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με τον κόσμο της αγροτικής παραγωγής.

Η πολιτική σκοπιμότητα και η επικοινωνία, τα καταπίνει όλα, αφήνοντας στις ..λάσπες, τους αγρότες και κτηνοτρόφους να παλεύουν με τις πλημμύρες, τους παγετούς, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις κλειστές αγορές. Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση, μοιράζει τα καινούρια κοστούμια των «αναβαθμισμένων» της, καταντώντας το Υπουργείο των Αγροτών, πολιτικό νηπιαγωγείο»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ