ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σε αξιοποίηση των κονδυλίων από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιχειρησιακά προγράμματα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τα δεδομένα (data) που παρουσιάζει το anaptyxi.gov.gr, η Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού και της επιχειρηματικότητας. Από εκεί και πέρα, το μεγαλύτερο συγκριτικά ποσοστό των κονδυλίων διοχετεύεται στο περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα ενώ ακολουθούν η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – εκπαίδευση και οι υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη.

Όπως και στις υπόλοιπες ελληνικές περιφέρειες, ουραγός είναι η μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.

Ημερομηνία ανάκτησης δεδομένων: 25 Ιουλίου 2021. [Euractiv.gr]

Σε ό,τι αφορά τη συγκριτική προσέγγιση με τα δεδομένα σε εθνικό επίπεδο, παρατηρείται ότι κατ’ αναλογία η έμφαση δίνεται και πάλι στους ίδιους τομείς. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι δίδεται μεγαλύτερο βάρος στις υποδομές μεταφορών, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη συγκριτικά με τα ποσοστά που παρατηρούνται ανάμεσα σε πανελλαδικό επίπεδο και στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Infographic – Πανελλαδικό – Επικράτεια [Euractiv.gr]

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα ανακτήθηκαν από το anaptyxi.gov.gr στις 25 Ιουλίου 2021. Τα ποσά και η κατανομή τους προχωρούν με βάση την υλοποίηση των προγραμμάτων.

https://www.euractiv.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ