ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ

Συνεχίζεται το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς στα Βίλια. Αναζωπυρώσεις στην Κερατέα. Ζημίες σε σπίτια και μεγάλες καταστροφές στον φυσικό πλούτο.

Για ακόμα ένα βράδυ οι κάτοικοι της Αττικής έζησαν ώρες αγωνίας. Η φωτιά που ξέσπασε χθες στα Βίλια Αττικής συνεχίζει να καίει πευκόφυτη έκταση μετατρέποντας σε στάχτη μέρους του δάσους. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 7 οικισμοί στην περιοχή.

Η οικολογική καταστροφή είναι μεγάλη καθώς έχουν καταστραφεί πολλά στερέματα δάσους που αποτελεί έναν από τους λίγους πνεύμονες οξυγόνου του λεκανοπεδίου.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Το μεγάλο μέτωπο των Βιλίων έχει φτάσει στις παρυφές του βουνού Πατέρα, όπου εκτείνεται ένα παρθένο παλιό δάσος, ενώ οι φλόγες έχουν πλησιάσει αρκετά τον ομώνυμο οικισμό. Στόχος είναι οι δυνάμεις να εμποδίσουν τη φωτιά να επεκταθεί στο βουνό, όπου πλέον θα είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση της, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν τα επίγεια μέσα στην κατάφυτη περιοχή.

Το πρωί της Τρίτης, με μήνυμα που εστάλη από 112, δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης των οικισμών Θέα, Παλαιοχώρι, Αγία Σωτήρα και Παλαιοκουνδούρα.

Χωρίς ενεργά μέτωπα η Κερατέα
Στην Κερατέα, κοντά στο Μαρκάτι η φωτιά είναι χωρίς ενεργά μέτωπα, αλλά, με μικρές αναζωπυρώσεις που αντιμετωπίζονται άμεσα, από συνολικά 104 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων και 34 οχήματα οι οποίοι έδωσαν μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.
Με πληροφορίες από efsyn.gr και enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ