ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Σχετικά με την κατά πλειοψηφία έγκριση δημοπράτησης του έργου «Αναπλάσεις οικισμού Συκουρίου»,η Δημοτική παράταξη «Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης» επισημαίνει:

Σχετικά με τις αναπλάσεις οικισμού Συκουρίου, η διαφωνία μας δεν είναι στην πραγματοποίηση του έργου αλλά στην ολοκληρωμένη και πλήρη παρέμβαση του.
Υπενθυμίζουμε την ύπαρξη ώριμης μελέτης που χρηματοδοτήθηκε απο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε ομόφωνα με την υπ αρ 79/2018 απόφαση του.
Σύμφωνα με την μελέτη με διακριτό τίτλο «Αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωσης εισόδου Οικισμού Συκουρίου»,προβλέπεται η παρέμβαση της επαρχιακής οδού Λάρισας Συκουρίου σε μήκος 1200μ από το όριο του ομώνυμου οικισμού ( Πράπα-Ζέλφου) μέχρι την πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Παράλληλα περιελάμβανε ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου που προοριζόταν για κτίριο Δημαρχείου ,όπως και παρεμβάσεις που συμπεριελήφθησαν μετά απο συζητήσεις, προβληματισμούς, διαβουλεύσεις. Εκκρεμούσε ο τελικός προϋπολογισμός του έργου και η εξασφάλιση πηγής χρηματοδότησης.
Αποτυπώθηκε λοιπόν απο τους μελετητές μια ολοκληρωμένη πρόταση που αντιμετώπιζε συνολικά την διαμόρφωση της εισόδου Συκουρίου και όχι τμήμα της.

Η δικαιολογία της σημερινής Δημοτικής Αρχής ότι δεν είναι αρκετά τα χρήματα της πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου, θεωρούμε ότι δεν ευσταθεί, γιατί θα μπορούσε να εξαντλήσει τα περιθώρια εξεύρεσης χρηματοδότησης είτε μέσω αστικών αναπλάσεων, είτε κάποιας άλλης χρηματοδότησης του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης.
Πιστεύουμε ότι μ´ αυτή την επιπόλαιη κατά την άποψη μας ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με ελάχιστο όριο χρημάτων, αντιμετωπίζετε την είσοδο Συκουρίου με προχειρότητα και βιασύνη.
Τέλος αν υπήρχε πίεση για την υποβολή πρότασης στο μέτρο του Πράσινου Ταμείου ,σας γνωρίζουμε ότι υπήρχαν ώριμες μελέτες αναπλάσεων όπως (πχ Ελάτειας,Πουρναρίου κα),που βρισκόταν κοντά στο ύψος χρηματοδότησης του προγράμματος.

Έτσι μ´ αυτό τον τρόπο αφενός θα συμμετείχαμε στο μέτρο πρόσκλησης του Πράσινου Ταμείου και αφ´ετέρου θα εξαντλούσαμε κάθε πιθανότητα ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης, στο μεγαλύτερο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δ.Τεμπών το Συκούριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ