ΤΟ DELIVERY ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για την e-food

Αντιμέτωποι με το δίλημμα είτε να βρεθούν στην ανεργία, μέσα από τη μη ανανέωση της σύμβασής τους, είτε να αποδεχθούν την αλλαγή της εργασιακής τους σχέσης, με τη μετατροπή τους από μισθωτούς σε «συνεργάτες» βρίσκονται εργαζόμενοι στην επιχείρηση «e-food».

Ουσιαστικά η συγκεκριμένη επιχείρηση με το «πιστόλι στον κρόταφο» μετατρέπει τους διανομείς σε «freelancer», δηλαδή σε αυτοαπασχολούμενους, με την εργοδοσία να απαλλάσσεται από το βάρος της ασφάλισης, της καταβολής δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος άδειας, αξιοποιώντας επί της ουσίας τον πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη. Έτσι μειώνεται ο μισθός του διανομέα! Παράλληλα ο freelancer θα έχει την ευθύνη για τα μέσα προστασίας, το μέσο και τη συντήρησή του! Επιπλέον, η πληρωμή θα γίνεται με βάση τις παραδόσεις προϊόντων και όχι με τον χρόνο απασχόλησης, κάτι που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας και στον διαχωρισμό του σε ενεργό και ανενεργό.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στην απομόνωση και στην αποξένωση του εργαζόμενου- «freelancer» από τη συλλογική και οργανωμένη δράση για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.
Επιβεβαιώνεται περίτρανα ο χαρακτηρισμός «έκτρωμα» που αποδόθηκε στον νόμο από το εργατικό κίνημα και ότι τα περί «ελεύθερων διαπραγματεύσεων» μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου αποτελεί ψέμα ολκής και καραμπινάτη απάτη σε βάρος των εργαζομένων

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς της e-food να απαντήσουν οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο τους. Με τον αγώνα τους μπορούν να σπάσουν τον τσαμπουκά της εργοδοσίας για ένα ζήτημα που αφορά εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και να διεκδικήσουν την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας συμπαραστέκεται και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτό τον αγώνα, έχοντας πάρει ήδη απόφαση για στάση εργασίας για τους εργαζόμενους της e-food στην Λάρισα την Τετάρτη 22/09 από τις 12:00 – 16:00 και απαιτεί να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα δίκαια και αναγκαία αιτήματα των συναδέλφων μας.

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις, με άμεση πρόσληψη από την ίδια της e-foodκαι να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Καμία διανομή σε παγωνιά, καύσωνα, καταιγίδα κλπ

ΣΣΕ με αυξήσεις και όχι ατομικές

Μηχανάκια, συντήρηση και εξοπλισμός με ευθύνη της εργοδοσίας

Χιλιομετρική οριοθέτηση της ακτίνας παράδοσης παραλαβής

Υποδομές (αποδυτήρια, τουαλέτες κλπ) και χώροι ανάπαυσης και προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ