«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ

Δεν μάσησε τα λόγια του μιλώντας τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός επισημαίνοντας τον κίνδυνο διακοπής σημαντικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων που καταγράφονται σε προϊόντα, μεταφορές και πρώτες ύλες το τελευταίο διάστημα.

Κάνοντας λόγο για μια «ανατίμηση τιμών που στρεβλώνει την πορεία και την ταχύτητα της εκτέλεσης των έργων» ο Περιφερειάρχης σημείωσε τον κίνδυνο εργολήπτες να εγκαταλείψουν λόγω υψηλού κόστους τα έργα που έχουν αναλάβει, πράγμα που σημαίνει πως αυτά θα πρέπει να επαναδημοπρατηθούν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο σύνδεσμος εργοληπτών προχώρησε σε κινήσεις για την αναμόρφωση των τιμών προκειμένου να αντιμετωπισθεί το ζήτημα που προέκυψε, ενώ αγροτικά έργα εντάσεως υλικών, όπως η υπογειοποίηση αγωγών, κινδυνεύουν άμεσα λόγω των αυξήσεων που καταγράφονται σε σίδηρο, μπετό, πλαστικό, άσφαλτο και μεταφορές, οι οποίες και προβληματίζουν σοβαρά τις εταιρείες.

«Θα πρέπει να αλλάξουν οι ταχύτητες και να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Μόνο με μεγάλες ταχύτητες θα αλλάξει η Ελλάδα, διαφορετικά θα έχουμε στρεβλώσεις», κατέληξε ο Κ. Αγοραστός, προσθέτοντας μάλιστα με νόημα πως «δεν μπορώ να υπογράφω σήμερα έργο από τις πλημμύρες του ‘17».

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ