ΕΜΕΙΝΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ στη Λάρισα και σε «χτυπημένα» από τους σεισμούς σχολεία

Οι εξελίξεις σε θέματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης μέλη του Ν.Τ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, παρουσία του προεδρεύοντος της ΑΔΕΔΥ Δ. Μπράτη και του μέλος της Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ Γ. Πάιδα.

«Κυρίαρχο ζήτημα για τον κλάδο παραμένει ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά, που στην ουσία καταργεί το δικαίωμα στην απεργία, κάτι που δεν θα επιτρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράτης, προσθέτοντας μάλιστα πως «ο δημόσιος τομέας παρέμεινε ξεχασμένος κατά τις πρόσφατες πρωθυπουργικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ».

«Μάταια οι δημόσιοι υπάλληλοι περίμεναν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, μάλλον είμαστε οι προνομιούχοι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά και από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μ. Τζιατζιά, με τον κ. Πάιδα να θέτει μεταξύ άλλων και ζήτημα κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, τόσο για τους δημοσίους υπαλλήλους όσο και για τους συνταξιούχους.



Τέλος αιχμηρός στην τοποθέτησή του εμφανίστηκε και ο Δ. Παπαποστόλου, σημειώνοντας πως την «ώρα που οι εκπαιδευτικοί έδιναν τιτάνιο αγώνα εν μέσω πανδημίας για να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά και μια γενιά μαθητών καταστράφηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω της τηλεεκπαίδευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έδινε προτεραιότητα στην αυτοαξιολόγηση, που οδηγεί σε κατηγοριοποιήσεις».

Αξίζει να επισημανθεί πως όπως έγινε γνωστό το κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ και αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Τμήματος μετέβησαν στα «χτυπημένα» από τον σεισμό του περασμένου Μαρτίου Δημοτικά σχολεία Δαμασίου και Πλατανουλίων για να παραδώσουν ηλεκτρονικό υλικό για τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ η δράση υλοποιήθηκε κατόπιν σχετικής απόφασης της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ για την στήριξη των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον εγκέλαδο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ// ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ