Κ. ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 70

Μία ακόμη παρέμβαση στο θέμα της πανδημίας κάνει ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κ. Γουργουλιάνης ο οποίος επικαλούμενος διαγράμματα του κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου εξηγεί ότι στην παρούσα φάση και ενόψει της έξαρσης των κρουσμάτων είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό οι άνω των 70 ετών συμπολίτες μας.
Στην ανάρτησή του σημειώνει:
“Η πανδημία σε όλα της τα κύματα, με βάση τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους, είναι κυρίως νόσος όσων έχουν ηλικία >70 ετών.
Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, μετά την 28η εβδομάδα (μέσα Ιουλίου) μέχρι σήμερα μειώθηκαν σημαντικά οι εμβολιασμοί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα με αποτέλεσμα , ραγδαία αύξηση των θανάτων.
Στην ηλικιακή ομάδα <70 ετών, η αύξηση των εμβολιασμών μετά την 16 εβδομάδα ( 4η εβδομάδα του Απριλίου), μείωσε σημαντικά τους θανάτους.
Φαίνεται ότι υπάρχουν περίπου 400.000 περίπου συμπολίτες μας > 70 ετών, που δεν εμβολιάσθηκαν . Εάν μολυνθούν οι μισοί από αυτούς τους επόμενους μήνες, 25.000 θα νοσηλευθούν και περίπου 4.000 μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.
Η πραγματική επομένως συζήτηση, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, ξεπερνάει τις απόψεις για το είδος της μετάλλαξης, την απαγόρευση των παρελάσεων και της μουσικής και πρέπει να έχει κύρια κατεύθυνση τον άμεσο εμβολιασμό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ