ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ Η ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ Κ.Υ ΠΑΛΑΜΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Στο Πειθαρχικό της 5ης ΥΠΕ οδηγήθηκε η 44χρονη υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά, που κατηγορείται για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και η οποία αντιμετωπίζει πλέον το ερώτημα της απόλυσης.

Η διοικητική υπάλληλος έφτασε στην 5η ΥΠΕ συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Ν. Αρβανιτάκη (φωτο), ενώ παραδέχτηκε την πράξη της και την απέδωσε σε ανθρωπιστικούς λόγους, υποστηρίζοντας πως προσπάθησε να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Από την πλευρά του συνηγόρου της έγινε γνωστό πως η 44χρονη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια προσφιλών προσώπων, κάτι που την οδήγησε στο να μην διακρίνει το σωστό από το λάθος, ενώ απέδωσε τις πράξεις της «σε μειωμένο καταλογισμό», λόγω των καταστάσεων που αντιμετώπιζε.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε να της επιβληθεί ένας χρόνος δυνητική αργία, που συνεπάγεται παύση από την εργασία της για έναν χρόνο άνευ αποδοχών, κάτι που θα καταγραφεί για πρώτη φορά στο δημόσιο, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα ακόμη και εντός της ημέρας.

Σημειώνεται πως η 44χρονη αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις και έτσι την Παρασκευή έχει κληθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία της Καρδίτσας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ