ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ NATIONAL EDUCATION UNION

Υποστηρίζει ότι είναι πικρή η εμπειρία στην Αγγλία-Ουαλία από την αξιολόγηση

Την αλληλεγγύη της εκφράζει με επιστολή της στα μέλη των Ομοσπονδιών εκπαιδευτικών στην Ελλάδα ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η National education Union (Εθνική Εκπαιδευτική Ενωση) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ενωση χαιρετίζει τη στάση των Ομοσπονδιών και την αντίσταση των Ελλήνων εκπαιδευτικών στην υποχρεωτική αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Γνωρίζουμε, αναφέρει η National education Union, από πικρή εμπειρία στην Αγγλία και την Ουαλία, ότι η εξωτερική επιθεώρηση σχολείων και εκπαιδευτικών μπορεί να οδηγήσει στην τυποποίηση της διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία επιδιώκουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των εξωτερικών αξιολογητών παρά να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών τους.

Η National education Union τίθεται στο πλευρό των Ελλήνων εκπαιδευτικών και στον διακηρυγμένο στόχο τους να αποτρέψουν αυτές τις μεταρρυθμίσεις που, όπως αναφέρει, θα βλάψουν την εκπαίδευση, θα υπονομεύσουν την επαγγελματική αυτονομία των εκπαιδευτικών και θα κλιμακώσουν τα μέτρα για την εμπορευματοποίηση της παροχής δημόσιας εκπαίδευσης.

especial.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ