ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΑΜ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ;

Εκπληκτοι δήλωσαν οι γνωρίζοντες στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την αναφορά του δημάρχου Τυρνάβου, στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ., ότι θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης στο Χαμάμ του Τυρνάβου και μάλιστα στην τροποποίηση του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε υπάρχει κονδύλι 95.000 € για το συγκεκρινο έργο.

Οπως υποστηρίζουν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Χαμάμ θα μπορούσαν να γίνουν εργασίες αν υπήρχε από την πλευρά του δήμου προετοιμασία και αίτημα να ενταχθεί το έργο στα σεισμόπληκτα μνημεία που θα χρηματοδοτηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού όπως έγινε με άλλα μνημεία του νομού.

Δυστυχώς όμως όπως αναφέρουν το αίτημα υποβλήθηκε πολύ αργά όταν είχε κλείσει ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη δράση και το υπουργείο δεν το ενέταξε.

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι το μόνο που μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση είναι η συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου και πιθανότατα του καταστήματος όπου πρόκειται να στεγαστεί η φιλαρμονική.

Μετά από αυτό γεννούνται απορίες που θα πρέπει να απαντηθούν από τη δημοτική αρχή:

Τη συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου εννοούσε ο δήμαρχος ως συντήρηση του Χαμάμ, ή έχει βρει τρόπο για εξασφάλιση χρηματοδότησης του έργου την οποία χρηματοδότηση δεν γνωρίζουν ακόμη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ