ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Ανακοίνωση του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Λάρισας για το 38ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και τις κινητοποιήσεις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την οργανωμένη προσπάθεια της παράταξης ΕΝ.ΕΡΓΑ. της ΠΑΣΚΕ να σταματήσει την διεξαγωγή του 38ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 30 & 31 Οκτώβρη. Η παράταξη ΕΝ.ΕΡΓΑ προσπάθησε να αποδυναμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα, να µην οργανωθεί ζωντανή συζήτηση και συµµμετοχή των αντιπροσώπων, να µην γίνει καμία διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων των σωματείων, ως σύµµαχος της µεγαλοεργοδοσίας και της κυβέρνησης της.

Όταν απέτυχε, προσέφυγε σε προσχηματικά ασφαλιστικά µέτρα που οδήγησαν στην αναβολή του Συνεδρίου.

Το σωματείο µας διεκδικεί την καθιέρωση της πλήρους απασχόλησης, της 8ώρης πενθήμερης εργασίας µε δικαιώματα. Απειθαρχούμε στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, στην απλήρωτη εργασία, στο σύγχρονο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων µέσω της παράδοσης των µμητρώων µελών στο υπουργείο και στους εργοδότες.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι θέλουμε το συνέδριο να ασχοληθεί µε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στην εργασία µας. Τις κακές συνθήκες εργασίας, τα ανύπαρκτα µέτρα ασφάλειας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τον µμισθό πείνας, την άτυπη ομηρία που µας έχει επιβληθεί µε σειρά νόμων όλων των κυβερνήσεων κατ΄ εντολή των αφεντικών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να δείξει την αλληλεγγύη του, να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS, που απαιτούν να ακυρωθεί η απόλυση του Γραµµατέα του ∆ιοικητικού Συμβουλίου, του τοπικού παραρτήματος του επιχειρησιακού σωματείου που τιμωρήθηκε όταν αρνήθηκε βλαπτική µμεταβολή της σύμβασης του, µε συµµμετοχή στην 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην PRAKTIKER HELLAS το Σάββατο 6 Νοέµβρη, στον χώρο του τοπικού καταστήματος.

∆ίνουµε όλοι µμαζικό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, τη ∆ευτέρα 8 Νοέμβρη στις 18:30 στην κεντρική πλατεία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ∆ΙΕΚ∆ΙΚΗΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ