Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη 

«Η ανακοίνωση της Υπουργικής Απόφασης για τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής των εντύπων αρμοδιότητας του ΣΕΠΕ αποτελεί την συνέχιση της υπονόμευσης των εργασιακών σχέσεων και της κατάλυσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, εφαρμόζοντας πιστά το πνεύμα του νόμου Χατζηδάκη 4808/2021». Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Και προσθέτει: «Μετά την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολής με ατομική σύμβαση δύο ωρών απλήρωτης εργασίας, από την 29η/11/2021 διακόπτεται και η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους. Αυτή η υποχρέωση στην ουσία αποτελούσε την δικλείδα ασφαλείας, για την πληρωμή της υπερεργασίας, και επέτρεπε τη δυνατότητα αποτελεσματικού ελέγχου από το ΣΕΠΕ, αποτρέποντας την εργοδοτική παραβατικότητα.

Σε μία απορυθμισμένη και ανεξέλεγκτη αγορά εργασίας εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών, η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε μία ώρα απλήρωτη εργασία πέραν του οκταώρου. Αποτελεί πρόκληση και έλλειψη σεβασμού στους εργαζομένους η επίκληση από το Υπουργείο Εργασίας δήθεν λόγων απλούστευσης της διαδικασίας και ο χαρακτηρισμός της ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, που εξασφάλιζε την πληρωμή της υπερεργασίας, ως «γραφειοκρατικής διαδικασίας».

Προφανώς για το επιτελικό κράτος της ΝΔ η κατάλυση της προστασίας των εργαζομένων και η απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών αποτελούν «απλούστευση διαδικασιών»! Η Κυβέρνηση προωθεί την εργοδοτική πλευρά απροκάλυπτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ