ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2022

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ εκφράζει  σε όλους τους συνταξιούχους, τις πιο θερμές του ευχές για υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά που έρχεται!

Στη νέα χρονιά μπορούμε όλοι να  συμβάλουμε ακόμα πιο αποφασιστικά για να βάλει το συνταξιουχικό, μαζί με το εργατικό κίνημα πιο έντονα τη σφραγίδα του με μαζικούς και δυναμικούς αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της υγείας και της ζωής μας.

Για να κάνουμε  πράξη το σύνθημα «Μόνο ό λαός μπορεί να σώσει το λαό»!  Σύνθημα που κυριάρχησε σε όλους τους ελπιδοφόρους αγώνες των συνταξιούχων αλλά και του εργατικού και λαϊκού κινήματος  που αναπτύχθηκαν μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Ξεπέρασαν τις 165  οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων μέσα στην πανδημία, συνεχίζοντας την αγωνιστική πορεία των τελευταίων ετών. Δώσαμε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να το βάλουμε κάτω μπροστά στην ένταση της εκμετάλλευσης, στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Με την πιο  μαζική οργάνωση στα Σωματεία μας  θα αντιμετωπίσουμε τους αντισυνταξιουχικούς και αντιλαϊκούς νόμους, την κρατική τρομοκρατία, τα καλέσματα κυβέρνησης των κομμάτων που τη στηρίζουν αλλά και διαφόρων κονδυλοφόρων να μείνουμε ήσυχοι και σιωπηλοί «μέχρι να περάσει η μπόρα», στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής. Όσο κι αν προσπάθησαν να μας εμποδίσουν, εμείς τους αποδείξαμε ότι «είμαστε παντός καιρού», δεν τους φοβόμαστε. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Θα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν αλλά και όσα μας αφαίρεσαν άδικα όλα τα χρόνια, και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Θα συνεχίσουμε με όλα τα μέτρα προφύλαξης και την περίοδο των μεταλλάξεων του κορονοϊού. Για μας η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία. Κανένας συμβιβασμός με αυτήν την πολιτική – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει.

Απέναντι στη συνολική αντεργατική επίθεση θα αντιτάξουμε την οργάνωση  της πάλης μας μαζί με την εργατική τάξη,  με το ταξικό εργατικό κίνημα για τη ζωή που αξίζει σε εμάς, τα παιδιά μας  και τα εγγόνια μας.  Για να προστατέψουμε την υγεία και τη ζωή μας!

Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι  οι αντιλαϊκοί  νόμοι !

Καλή αγωνιστική χρονιά με δύναμη και υγεία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ