ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Η Ε. Λιακούλη για τα Θεοφάνεια  

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανείων, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου και στην τελετή Αγιασμού των υδάτων από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Σεβασμιότατο κκ. Ιερώνυμο, συμμετείχε  η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία σε μήνυμά της , επισημαίνει:

« Η Πίστη μας και οι παραδόσεις μας, η Ιστορία μας και ο Πολιτισμός μας, οι μνήμες μας, ο Τόπος μας, ο κοινός εορτασμός των μεγάλων στιγμών μας, είναι η σύνδεση μεταξύ μας, η συνεκτική ουσία που μας κάνει να ΣΥΝυπάρχουμε, να ΣΥΝαισθανόμστε, να ΣΥΝοδοιπορούμε…

Η σημαντική σημερινή ημέρα της Ορθοδοξίας μας, με τον ακατάλυτο στους  αιώνες συγκλονιστικό συμβολισμό του Φωτός, της Κάθαρσης και της Αναγέννησης, μέσα από την βάφτιση του Θεανθρώπου, έρχεται φέτος, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την χώρα και την ανθρωπότητα, με την υγειονομική κρίση να σφυροκοπά τον πλανήτη και την φτώχεια να υπονομεύει τις ζωές των Ανθρώπων.

Η μέρα των Θεοφανείων, έρχεται για να δώσει Ελπίδα και Δύναμη, να μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε μπροστά και να κοιτάξουμε ψηλά .

Να αναλογιστούμε την  προσωπική και συλλογική πορεία μας και να δημιουργήσουμε τις νέες συνθήκες της συνύπαρξής μας, με όρους ενότητας, συμπόρευσης και αγάπης.

Είναι μια  μεγάλη ευκαιρία, τώρα !

Τώρα που νιώσαμε έντονα την μεγάλη τραγωδία που έφερε η πανδημία, τώρα που νιώσαμε το απροσδόκητο τί μπορεί να φέρει,  τώρα που νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε ξανά δυνατά στηρίγματα, γερά θεμέλια, για να δημιουργήσουμε το καινούριο οικοδόμημα, με αρχές και αξίες, με πίστη και σεβασμό σε όλα αυτά που μας συνθέτουν, που αποτελούν το «είναι» μας .

Τώρα είναι η ώρα της Αναβάπτισης, της Αναγέννησής μας, με τον ισχυρό συμβολισμό του εορτασμού των Θεοφανείων και της πνευματικής δύναμης που αυτός  φέρει , να αποτελέσει την αρχή της Θείας Φώτισης, του εξοβελισμού του κακού και του αδίκου, της νέας ελπίδας στη ζωή μας .

Όλοι μαζί , με αγάπη, μοιραζόμαστε ευχές, πρώτα σε όλους τους Ανθρώπους μας που γιορτάζουν και μετά ανάμεσά μας, με λίγη ακόμη υπομονή, για να ανταμώσουν ξανά οι ζωές μας , να ανταμώσουν οι δρόμοι μας και να μοιραστούμε όλα όσα τώρα, τόσο πολύ μας λείπουν …

Χρόνια Πολλά !»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ